Arvonlisäveron muutos

Arvonlisäveron muutos 1.1.-30.4.2023. Suomessa tapahtuviin henkilökuljetuksiin junalla, linja-autolla, taksilla, lentokoneella tai laivalla on aiemmin sovellettu 10 prosentin arvonlisäverokantaa. 1.1-30.4.2023 henkilökuljetusten arvonlisäverokanta on 0 prosenttia, jos kuljetus on suoritettu kyseisenä aikana tai ennakkomaksu erääntyy tämän ajan aikana.

Arvonlisäverokannan muutos mahdollistaa Korsisaaren joukkoliikenteen asiakashintojen pysymisen toistaiseksi samana kuin vuonna 2022. Kustannusten kovan nousun aiheuttamaa korotuspainetta pystytään pienentämään verokannan muutoksen avulla ja se huomioidaan hinnoittelussa.

Arvonlisäverolain muutos on voimassa 1.1.-30.4.2023. Vapautusta sovelletaan lain voimassaoloaikana Suomessa suoritettaviin henkilökuljetuspalveluihin. Korsisaaren osalta tämä koskee tilausajoja, jotka ajetaan tammi-huhtikuun välisenä aikana. Joukkoliikenteen lippuja, jotka on ostettu tammi-huhtikuun aikana. Tapahtumakuljetuksia, jos kuljetuslippu on ostettu tammi-huhtikuun välisenä aikana. Taksikuljetuksia, jotka on ajettu tammi-huhtikuun välisenä aikana. Mahdollisiin kuljetuksiin Suomesta ulkomaille tai ulkomailta Suomeen tapahtuviin henkilökuljetuksiin tämä ei vaikuta, koska nämä ovat jo ennen lakimuutosta olleet nollaverokannan alaisia palveluita.

Kaikkiin käytössä oleviin myyntikanaviin pyritään saamaan 1.1.-30.4.2023 välisenä aikana näkyviin arvonlisäveroprosentti 0%. Mutta valitettavasti alkuvaiheessa joitakin virheellisiä tietoja voi esiintyä. Olethan meihin yhteydessä, jos huomaat jotain virheitä. Viestiä voit laittaa palautelomakkeemme kautta, sähköpostilla palaute@korsisaari.fi, Facebookin tai Instagramin yksityisviestien kautta.

Oheisten linkkien kautta luettavissa verottajan uutinen arvonlisäveron muutoksesta, sekä muiden toimijoiden tiedotteita mm. HSL, Föli ja Nysse