Earth Hour lauantaina

Earth Hour -tapahtuma on maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma ja kansanliike, jota vietetään tulevana lauantaina 25.3.2023 klo 20.30–21.30. Tavoitteena on herättää ihmiset ajattelemaan luontoa ja ilmastoa, sekä näyttää valomerkki näiden asioiden puolesta. Tänä vuonna Earth Hour -tapahtuma haastaa tekemään lupauksia maapallolle. Kyseessä ei ole vain sähkön- ja energiansäästötempaus, vaan tapahtumalla halutaan kiinnittää huomiota ilmastonmuutoksen kiihtymiseen ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen.

Earth Hour tapahtuma sai alkunsa Sydneyssä 2007 ja Suomessa tapahtumaa on vietetty vuodesta 2009 lähtien.

Korsisaari mukana Earth Hour -tapahtumassa

Linja-autoista valojen sammuttaminen liikenteessä on vähän vaarallista, joten valojen sammuttamisen sijaan kannustamme ihmisiä miettimään omaa liikkumistaan ja sen vaikutuksia ympäristöön ja luonnolle.

Lauantain ajan on Korsisaaren mobiilisovelluksessa kaikki kertaliput -50%. Kampanja koskee myös perjantain ja lauantain välisen yön yövuoroja sekä lauantain ja sunnuntain välisiä yövuoroja.

Jos et vielä ole ladannut puhelimeesi Korsisaaren sovellusta, nyt se kannattaa tehdä. Sovellus löytyy sekä Google Play, että AppStore -sovelluskaupoista.

Appstore, Mobiilisovellus, lataus, Korsisaari
Appstore, Mobiilisovellus, lataus, Korsisaari

Kertalippujen hinnat lauantaina 25.3.

  • Kertalippu 3,25 € (norm. 6,50 €)
  • Korsisaaren perhelippu 5,50 € (norm. 11 €)
  • Yölippu 7,25 € (norm. 14,50 €)

Olisiko sinunkin mahdollista käyttää työmatkoihin linja-autoa?

Earth Hourin kunniaksi, mitä jos vaihtaisit kuukaudeksi työmatkat joukkoliikenteen kausilipulla kuljettavaksi auton sijaan?

Vaikka polttoaineen hinnan nousu on, jos ei pysähtynyt, niin ainakin hidastunut. Ollaan silti vielä korkealla hinnoissa, ainakin suurimman osan mielestä. Kuinka moni on laskenut, paljonko kuukaudessa menee polttoaineeseen rahaa? Jos ajat päivittäin autolla Helsinki-Nurmijärvi väliä ja ajoa kertyy työmatkoilla 75 kilometriä päivässä, tekee se 21 työpäivän kuukausina ajoa vähintään 1 575 kilometriä. Riippuen paljonko auto kuluttaa, mutta jos alla 6 l/100 km kuluttava auto ja polttoaineen hinta huitelee 2 €/litra, niin kuukaudessa pelkästään työmatkojen polttoaineeseen kuluu reilusti yli 180 €. Kun taas Nurmijärven joukkoliikenteen Nurmijärvilippu Nurmijärvi-Helsinki välille 30 päivän ajaksi maksaa 105 €.

Entä jo sinun lupauksesi maapalolle, olisikin kokeilla vaihtaa työmatkat kuljettavaksi joukkoliikenteellä oman auton sijaan? Earth Hourin sivuilta löytyy psykologi Marianna Melinin artikkeli, jossa Marianne kerto ajatuksiaan mitkä estävät meitä tekemästä muutoksia ja miten voimme tuupata itseämme eteenpäin.

Käy tekemässä oman lupauksesi maapallolle WWF-verkkosivuilla. Voit valita jonkun valmiista lupauksista. Sammuttaa valot lauantaina Earth Hourin ajaksi. Luvata äänestää ehdokasta, joka on valmis toimimaan ilmaston ja luonnon puolesta. Syödä vähintään viikon kasvispainotteisesti. Liikkua viikon ajan ympäristöystävällisillä kulkuvälineillä, kuten joukkoliikenteellä, pyörällä tai kävellen. Vähentää kulutusta ja ostaa vähintään kuukauden ajan vain todelliseen tarpeeseen. Sijoittaa ilmastovastuullisesti, etkä tue fossiilitaloutta. Säästän sähköä ja polttoainetta, sekä suosia kestävää uusiutuvaa energiaa. Tukea WWF:n työtä lahjoituksella tai tekemällä oman lupauksen.