Earth Hour lauantaina

Earth Hour -tapahtuma on maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma ja kansanliike, jota vietetään tulevana lauantaina 26.3.2022 klo 20.30-21.30. Tavoitteena on herättää ihmiset ajattelemaan luontoa ja ilmastoa, sekä näyttää valomerkki näiden asioiden puolesta. Tänä vuonna Earth Hour -tapahtuma haastaa tekemään lupauksia maapallolle. Kyseessä ei ole vain sähkön- ja energiansäästötempaus, vaan tapahtumalla halutaan kiinnittää huomiota ilmastonmuutoksen kiihtymiseen ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen.

Earth Hour täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Tapahtuma sai alkunsa Sydneyssä 2007 ja Suomessa tapahtumaa on vietetty vuodesta 2009 lähtien.

Korsisaari mukana Earth Hour -tapahtumassa

Linja-autoista valojen sammuttaminen liikenteessä on vähän vaarallista, joten valojen sammuttamisen sijaan kannustamme ihmisiä miettimään omaa liikkumistaan ja sen vaikutuksia ympäristöön ja luonnolle.

Lauantain ajan on Korsisaaren mobiilisovelluksessa kaikki kertaliput -50%. Kampanja koskee myös perjantain ja lauantain välisen yön yövuoroja sekä lauantain ja sunnuntain välisen yön yövuoroja. Osa yövuoroista palaa tulevana viikonloppuna liikenteeseen.

Jos et vielä ole ladannut puhelimeesi Korsisaaren sovellusta, nyt se kannattaa tehdä. Sovellus löytyy sekä Google Play, että AppStore -sovelluskaupoista.

Appstore, Mobiilisovellus, lataus, Korsisaari
Appstore, Mobiilisovellus, lataus, Korsisaari

Kertalippujen hinnat lauantaina

  • Kertalippu 3€ (norm. 6€)
  • Korsisaaren perhelippu 5€ (norm. 10€)
  • Yölippu 7€ (norm. 14€)

Olisiko sinunkin mahdollista käyttää työmatkoihin linja-autoa?

Kumman sinä valitset kuukaudeksi? Kausilipun 100€ vai 180€ polttoainetta työmatkoihin.

Viime aikoina nuo punaiset numerot noissa polttoaineasemien tauluissa on pakottaneet hieraisemaan silmiään. Kuinka moni on laskenut, paljonko kuukaudessa menee polttoaineeseen rahaa? Jos ajat päivittäin autolla Helsinki-Nurmijärvi väliä ja ajoa kertyy työmatkoilla 75 kilometriä päivässä, tekee se 21 työpäivän kuukausina ajoa vähintään 1 575 kilometriä. Riippuen paljonko auto kuluttaa, mutta jos alla 6l/100km kuluttava auto ja polttoaineen hinta huitelee 2€/litra, niin kuukaudessa pelkästään työmatkojen polttoaineeseen kuluu reilusti yli 180 €. Kun taas Nurmijärven joukkoliikenteen Nurmijärvilippu Nurmijärvi-Helsinki välille 30 päivän ajaksi maksaa 100€.

Entä jo sinun lupauksesi maapalolle, olisikin kokeilla vaihtaa työmatkat kuljettavaksi joukkoliikenteellä oman auton sijaan?

Käy tekemässä oman lupauksesi maapallolle WWF-verkkosivuilla. Voit valita jonkun valmiista lupauksista; sammuttaa valot lauantaina, syödä enemmän kasvispainotteisesti, ostaa kuukauden ajan vain välttämättömiä asioita, selvittää sijoitusten ilmastoriskit, luvata kulkea viikon ajan kävellen/pyörällä/julkisilla, luvata käyttää uusiutuvaa energiaa, vaatia omaa kansanedustajaa hyväksymään ilmastolakiuudistuksen tai tukea WWF ympäristönsuojelutyötä.