Kasvomaskien käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä

Kasvomaskien käyttöä suositellaan

Kasvomaskien käyttöä suositellaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä muiden ihmisten suojaamiseksi. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää koronavirustartuntoja. THL:n suositus koskee niitä sairaanhoitopiirejä, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana.

Myös Nurmijärven kunta suosittelee kasvomaskien käyttöä Nurmijärven joukkoliikenteessä.

THL suosittelee maskin käyttöä joukkoliikenteessä, koska joukkoliikenteessä lähikontakteja ei voida aina välttää. Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai muut terveyteen liittyvät syyt estävät maskin käytön. Maskin käyttö vaatii huolellisuutta. Kasvomaski ei sovellu lapsille. Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen.

THL:n verkkosivuilta saat lisätietoa suosituksesta koskien kasvomaskeja sekä ohjeita kasvomaskin käyttöön. THL on julkaissut myös Kysymyksiä ja vastauksia maskisuosituksesta.

Myös Korsisaari-yhtiöt suosittelee matkustajille vahvasti kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä, mutta koska kyse on suosituksesta, myös ilman maskia saa matkustaa.

Muut turvalliseen matkustamiseen liittyvät ohjeemme

Otathan huomioon myös muut turvalliseen matkustamiseen liittyvät ohjeemme:

  • Matkustathan kyydissämme vain, jos olet terve. Sairaana ei tule matkustaa joukkoliikenteessä.
  • Suosittelemme välttämään käteisen käyttöä ja käyttämään mobiilisovellusta, matkakorttia tai korttimaksua maksuvälineenä.
  • Huolehdithan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Mahdollisuuksien mukaan pidä muihin matkustajiin huomaavainen turvaväli.
  • Suosittelemme matkustamista ruuhka-aikojen ulkopuolella, jos se on mahdollista.
  • Asiakkailla ja kuljettajilla on linja-autossa käytettävissään käsidesiä.
  • Kuljettajien osalta työturvallisuutta varmistetaan pitämällä ensimmäiset penkkirivit poissa käytöstä ja matkustajille suositellaan poistumista takaoven kautta.
  • Jokaisen matkustajaan tulee tehdä ratkaisunsa linja-autolla matkustamisen suhteen omista yksilöllisistä lähtökohdistaan käsin.

Suositukset ja ohjeet saattavat muuttua. Ajantasainen tieto matkustajille kohdistuvista suosituksista löytyy osoitteesta korsisaari.fi/ajankohtaista ja tiedon saa nopeimmin tilaamalla Korsisaaren joukkoliikenteen sähköpostiuutiskirjeen.