Käteismyynti päättyi – Millä voit edelleen maksaa linja-autoissa?

Käteismyynti päättyi marraskuun lopussa Nurmijärven joukkoliikenteessä. Poikkeuksena Kivenkyyti, Lepsämän kotikauppakyyti ja linja 961 (Nurmijärvi – Hyrylä – Korso), näissä voit edelleenkin ostaa kuljettajalta lipun käteisellä. Mitä vaihtoehtoja sitten lipun ostoon on?

Kuljettajalta lipun ostaminen, kun käteismyynti päättyi?

Kuljettajalta lipun ostaminen kilometritaksalla on edelleen mahdollista, kun maksutapana on pankki-, luottokortti tai arvo. Arvoa voi ladata joko Korsisaaren matkakortille tai Matkahuollon kortille.

Korsisaaren arvomatkakortin, voit ostaa verkkokauppamme kautta. Verkkokaupasta ostettuna pienin ladattava summa on 10€. Lisää arvoa kortille voi ladata Nurmijärven R-kioskeilla tai Kampin Matkahuollon toimipisteessä. Voit myös ladata arvoa kortilla, jolla on jo jokin lipputuote käytössä. Korsisaaren matkakortti ei vanhene ja oikein säilytettynä kortti on käyttökelpoinen useita vuosia. Kun pidät erikseen tallessa matkakortin numeron, jos kortti katoaa, voidaan kortin käyttö estää ja tarvittaessa siirtää tiedot uudelle kortille.

Matkahuollon sivujen mukaan Matkahuollon kortille voi ladata arvoa Bussiliput-sovelluksella, Matkahuollon toimipisteissä ja R-kioskeilla. Matkahuollon kortilla on 3 vuoden käyttöikä, kortin käyttöönotosta.

Ennakkoon linja-autoon kertalipun ostaminen

Kertalippu on mahdollista ostaa myös ennakkoon. Helpoin tapa on ladata puhelimeen Korsisaaren mobiilisovellus. Mobiilisovelluksessa löytyy kertalippuina Nurmijärven kunnan sisäinen bussilippu, kertalippu ja Duo-lippu, joka sisältää myös HSL-alueen kertaliput valitulle vyöhykealueelle. Näiden lisäksi mobiilisovelluksesta löytyy perhelippu, jolla voi matkustaa aikuinen ja lapsi samalla lipulla.

Voit myös ostaa ennakkoon Matkahuollon myymän nettilipun. Matkahuollon nettilippu on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja lippuun merkityllä vuorolla. Nettilipun oston yhteydessä voit antaa matkustajan nimen tai vaihtoehtoisesti 5-10 merkkiä pitkän tunnisteen, jonka perusteella kuljettaja tarkistaa matkustusoikeuden autoon noustessa. Nettilippua ei tarvitse olla tulostettuna mukana vain tuo tunniste täytyy matkustaja tietää.

Sarjalipuilla matkustaminen, jos matkustat satunnaisen säännöllisesti

Nurmijärven joukkoliikenteeseen on myynnissä monia eri sarjalippuja, joista löytyy soveltuva jokaiselle. Korsisaaren matkakortille ja Korsisaaren mobiilisovelluksessa on myynnissä aikuisille 20 matkan sarjalippuja 3 eri voimassaoloalueella (Nurmijärvi – Helsinki, Nurmijärvi – Tuusula, Vantaa, Espoo tai Nurmijärvi – Hyvinkää) ja 4-11 -vuotiaille 10 matkan sarjalippu. Näiden lisäksi sovelluksessa on myynnissä alle 19-vuotiaille 10 matkan sarjalippuja 2 eri voimassaoloalueella (Nurmijärvi – Helsinki tai Nurmijärvi sisäinen). Matkakortille ladattavia sarjalippuja voi ostaa ennakkoon kortille valmiiksi Korsisaaren verkkokaupan kautta.

Näiden lisäksi voit myös maksaa matkasi Matkahuollon vuosilipuilla. Vuosilippuja myydään Matkahuollon omalle kortille joko 44- tai 22- matkan vuosilippuina. Vuosilippujen veloitus perustuu myytävälle kilometrivälille ja on käytettävissä vain kyseiselle kilometrivälille tai sitä pienemmälle matkalle.

Säännöllisesti matkustavan kausilippu

Jos matkustat Nurmijärven joukkoliikenteellä säännöllisesti, kannattaa sinun ehdottomasti hankkia kausilippu. 30 päivän kausilipun voit ostaa joko Korsisaaren matkakortille, Korsisaaren mobiilisovellukseen tai jos työsuhde-etuihisi kuuluu työmatkaetu, kannattaa hankkia työsuhdematkakortti verkkokauppamme kautta. Aikuisille ja alle 19-vuotiaille on myynnissä 30 päivän kausilippuja 3 eri voimassaoloalueella (Nurmijärvi – Helsinki, Nurmijärvi – Tuusula, Vantaa, Espoo tai Nurmijärvi – Hyvinkää).

Kausilippua voit ladata matkakortille verkkokauppamme kautta, Nurmijärven R-kioskeilla, Kampin Matkahuollon toimipisteessä tai linja-autossa, kun maksat pankki- tai luottokortilla. Matkakortille ladatun uuden kauden voimassaolo alkaa vasta vanhan kauden päättymisen jälkeen ensimmäisen leimauksen yhteydessä. Mobiilisovelluksen kautta ostettu kausilipun voimassaolo alkaa heti oston jälkeen. Työsuhdematkakorttia voit ladata lisää vain Nurmijärven R-kioskeilla, koska kortti on henkilökohtainen ja verottajan vaatimuksesta kortin omistajan henkilöllisyys tulee varmistaa aina oston yhteydessä.

Löysitkö sinulle sopivan lipputuotteen?

Tarkemmat tiedot lipuista ja hinnat löydät lipputuotteet -osiosta. Voit lukea tarkemmin mobiilisovelluksesta, matkakortista tai työsuhdematkakortista.