Käteismyynti päättyy linja-autoissa marraskuussa

Nurmijärven joukkoliikenteessä käteismyynti päättyy marraskuun loppuun. 1.12. lähtien emme enää vastaanota käteistä rahaa Nurmijärven joukkoliikenteen autoissa. Kivenkyydissä, Lepsämän kotikauppakyydissä ja 961 (Nurmijärvi – Hyrylä – Korso) linjoilla käteisellä lipun ostomahdollisuus kuitenkin säilyy toistaiseksi.

Voinko jatkossa ostaa matkalipun kuljettajalta?

Kyllä voit. Linja-autojen kuljettajat myyvät jatkossakin lippuja, mutta maksutapoina käy vain matkakortin arvo, pankki- tai luottokortti. Suosittelemme kuitenkin ostamaan liput ennakkoon joko mobiilisovelluksestamme tai hankkimaan Korsisaaren matkakortin.

Mitä jos ei ole pankkikorttia?

Jos käytössä ei ole pankki- tai luottokorttia. Voi matkalipun ostaa ennakkoon Korsisaaren mobiilisovelluksesta, valittavanasi on useampi maksutapa puhelinlaskusta, MobilePayhin, Pivoon tai PlusID:hin. Mobiilisovelluksesta löydät sekä kerta-, sarja- ja kausiliput. Voit myös ostaa lipun mobiilisovelluksesta jollekin toiselle, ostamalla jaetun lipputuotteen. Alta löydät video-ohjeen jaetun lipputuotteen ostosta. Jaetun lipputuotteen osto edellyttää, että molemmilla on sovellukseen rekisteröity tili.

Voit myös hankkia Korsisaaren matkakortin. Matkakortin voit ostaa verkkokaupastamme, jolloin valmis käytettävissä olevan matkakortti toimitetaan postilla haluamaasi osoitteeseen. Korsisaaren matkakortin voi ostaa myös Nurmijärven alueen R-kioskeista, Kampin Matkahuollosta tai Alhonniitun varikolta. Matkakortille voit ostaa joko arvoa ja kausi- tai sarjalipun.

Miksi käteismyynti lopetetaan?

Käteismyynti on jo pidemmän aikaa vähentynyt tasaisesti. Lopettamalla käteismyynnin linja-autoissa kokonaan pystymme paremmin ennakoimaan pysäkkiajat. Käteismyynti on hidasta ja omalta osaltaan vaikeuttanut pysäkkiaikojen arvioimista. Käteismyynnin lopettamisella parannamme kuljettajiemme työturvallisuutta.

Lippuja voi siis marraskuun jälkeenkin ostaa kuljettajalta, mutta käteisellä voit maksaa vain linjan 961, Kivenkyydin tai Lepsämän kotikauppakyydin autoissa.