Kiitos 90-vuotissyntymäpäiviemme juhlistamisesta!

Ennen 90-vuotissyntymäpäiviemme juhlaa – tapahtumia tiivistetysti:

Otto Emil Korzardin, sittemmin Korsisaaren, synnyinvuonna 1907. Nurmijärven pitäjän kuntakokouksessa läsnäolevat kuntalaiset lausuivat yksimielisesti, ettei ”automobiilia millään muotoa pitäisi laskea liikkumaan kunnan maanteillä, siitä kun koituisi monta hengenvaaraa sentähden, että hevoset sitä kovasti pelkäävät ja maantiet ovat liian kapeat ettei pelkäävillä hevosilla kunnolleen pääse sen ohi.” Maailma oli kuitenkin muuttumassa ja Emil Korzardista oli tuleva eräs tämän muutoksen vauhdittajista. Kuntakokouksen julkilausumasta huolimatta hän oli pian huristeleva pitäjän teitä niin kuorma-autolla, linja-autolla kuin moottoripyörälläkin.

Alun perin kanttoriksi aikonut mies nimittäin innostui armeija-aikanaan autoista, ja tuo innostus kantoi läpi loppuelämän. Yhdessä veljensä Viljamin kanssa Emil osti Ford-merkkisen kuorma-auton, jolla Emil alkoi ajaa toukokuussa 1927 maitoa, rahtia ja matkustajia. Jotta auto pystyisi palvelemaan mahdollisimman monia asiakkaita yhtä aikaa, matkustajia varten rakennettiin lavalle penkit ja maitotonkat kiinitettiin auton lavojen ulkosyrjään.

Ensimmäisen linja-autovuoronsa Emil Korzard ajoi vapunpäivänä 1929 Nurmijärveltä Helsinkiin. Matka maksoi 3,50 markkaa suuntaansa, mutta paluusta sai alennusta jos oli ollut Korzardin kyydissä jo menomatkalla. Kilpailu oli ankaraa heti alusta alkaen. Asiakkaita houkuteltiin paitsi hinnanalennuksin myös hyvää nimeä luomalla: mikäli kyläläiset eivät itse halunneet lähteä pääkaupunkiin, Korzard otti heidän asioitaan toimitettavakseen veloituksetta. Menestys edellytti työtä pelkäämätöntä mieltä ja alkuaikoina Korzard vietti usein vuorokaudet ympäriinsä ahertaen.

Tätä työtä on riittänyt tulevillekin polville. Yrityksen 90 vuoteen mahtuu monia monituisia käänteitä, arkea ja juhlaa, kilpailua ja kärhämöintiä, linjakauppoja ja yritysostoja, harjakaisia ja kalustohankintoja – miljoonia yhtä matkaa kuljettuja kilometrejä niin asiakaskunnan kuin yhteistyökumppaneidenkin kanssa.

Tähän päivään mennessä Korsisaaren yritystoiminta on laajentunut niin että nykyisin joukkoliikenteen lisäksi myös taksiliikenne, esteettömät kuljetukset, ambulanssiajot ja ensihoitopalvelut, tilausajot ja elämysmatkat sekä autokoulutoiminta kuuluvat Korsisaari-yhtiöiden toimintaan. Korsisaaren palveluksessa on tällä hetkellä 350 henkilöä ja he jakaantuvat Espoon, Helsingin, Hyrylän, Klaukkalan, Konneveden, Kouvolan, Lohjan, Mäntsälän, Nurmijärven sekä Vantaan toimipisteisiin.

Yrityksen vaiheisiin voi perehtyä tutustumalla kymmenen vuotta sitten julkaistuun kirjaan nimeltä Yhtä matkaa. Korsisaari-yhtiöiden 80-vuotishistoria. Paljon toivottua satavuotishistoriaa varten on jo aloitettu materiaalin kerääminen. Kuvia ja muistoja saa toimittaa, jotta historiankirjoituksen jatkoa koskevista toiveista voitaisi tehdä totta!

Syntymäpäivän tapahtumat

Tällä viikolla vietettyjen 90-vuotissyntymäpäivien kunniaksi yrityksen väki järjesti vappuaattoaamuna munkki- ja simatarjoilua Nurmijärven, Klaukkalan ja Rajamäen matkakeskuksilla. Iloinen vapputunnelma ja raikas mutta onneksi poutainen sää siivittivät kohtaamisia kojuilla ja monet toivoivat vapputarjoilusta jokavuotista perinnettä.

Kirkonkylällä sijaitsevalla Alhonniitun varikolla juhlittiin syntymäpäiviä kutsumalla kaikki avointen ovien päivään niin ikään vappuaattona. Yrityksen kaluston helmi, Setra S 6 vuosimallia 1962 eli auto lempinimeltään Sämpylä kuljetti juhlakansaa Nurmijärven kirkonkylältä varikolle ja takaisin ratissaan Eino Ojala. Paikan päällä vieraiden kanssa nautittiin vapputarjoiluista ja heille esiteltiin yrityksen toimintaa.

Kiitos!

Kiitämme kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme 90-vuotissyntymäpäiviemme juhlistamisesta sekä tietenkin yhteisestä matkanteosta näinä vuosina – ilman teitä ei olisi meitä. Jatkamme juhlavuotta järjestämällä henkilökunnallemme illalliset Klaukkalassa sijaitsevassa juhlatalo Monikossa – eläköön osaava ja työlleen omistautuva henkilökuntamme! Yhtä matkaa kohti satavuotissyntymäpäiviä!