Kivenkyyti – vain kivenheiton päässä!

Kivenkyydin palveluliikenne on palvellut Nurmijärven kunnan asukkaita jo useamman vuoden ajan. Kivenkyydin tarina sai alkunsa Sampoliikenteestä jo vuonna 2000, kun Nurmijärven kunta liittyi Sampoliikenteeseen ja kutsuliikenne alkoi. Kivenkyytiä käytettiin aluksi muun muassa koulumatkoihin ekaluokkalaisille ja vammaispalvelulain mukaisiin matkoihin liikuntarajoitteisille, mutta myös vanhusten ja perheenäitien kauppamatkoihin. Ajatuksena oli tuoda palvelut lähelle kaikkia Nurmijärven asukkaita ja Korsisaari-yhtiöt onkin ollut edellä kävijä kutsuliikenteen saralla Suomessa. Käytännössä kutsujoukkoliikenne toimi samalla tavalla kuin nykyisinkin. Asiakas soitti palvelukeskukseen, joka sitten ehdotti sopivaa joukkoliikenneyhteyttä tai järjesti asiakkaalle Kivenkyydin, mikäli joukkoliikennettä ei ollut saatavilla. Vanhukset ja liikuntarajoitteiset noudettiin kotiovelta ja muut asiakkaat linja-autopysäkeiltä tai Sampo-pysäkeiltä. Kivenkyyti on saanut nimensä siitä, että se oli ensimmäinen joukkoliikennepalvelu Nurmijärvellä, joka haki asiakkaita kiven heiton päästä tavallisten linjavuorojen reiteiltä ja toi asiakkaat näiden linja-autoreittien varrelle liityntäliikenteelle ominaiseen tapaan.

Kivenkyyti on osa Nurmijärven joukkoliikennettä ja se on loistava vaihtoehto kunnan sisäiseen liikkumiseen. Kivenkyyti on kutsupohjainen ja matalalattia bussien vuoksi kyytiin pääsevät helposti niin vanhukset, liikuntarajoitteiset kuin lastenrattaiden kanssa liikkuvat. Kuljettaja avustaa tarvittaessa autoon ja sieltä pois. Kivenkyytiä voi käyttää asiointimatkoihin ja työmatkoihin Nurmijärven kunnan sisällä sekä liityntäliikenteenä esimerkiksi Klaukkalan Matkakeskukselta Lepsämään. Lisätietoa Kivenkyydistä löydät Korsisaaren verkkosivuilta joukkoliikenne osiosta sekä Nurmijärven kunnan sivuilta.

Kivenkyyti palvelee kesän ajan maanantaista perjantaihin klo 9:30-15:00

  • Klaukkalassa maanantaisin ja torstaisin
  • Rajamäellä tiistaisin ja perjantaisin
  • Nurmijärven Kirkonkylällä keskiviikkoisin

Kivenkyytiä voivat käyttää kaikki Nurmijärvellä liikkuvat Klaukkalan, Rajamäen ja Kirkonkylän alueella. Kivenkyydin tarkemmat palvelualueet löydät oheisesta kartasta.

Kivenkyyti palaa syksyn aikatauluun yhdessä muun joukkoliikenteen kanssa 11.8 alkaen, jolloin se palvelee kaikilla kutsualueilla maanantaista perjantaihin. Ilmoitamme tarkemmat kutsuajat myöhemmin. 

Miten Kivenkyyti tilataan?

Kivenkyyti tilataan soittamalla palvelukeskukseemme 09 274 6900. Kutsuja otetaan vastaan ma-pe klo 7:00-17:00. Parhaiten saat kuljetuksen haluamanasi ajankohtana soittamalla heti kun kuljetustarve on tiedossa, mutta viimeistään tuntia ennen. Kerro palvelukeskuksen työntekijälle päivä, jolloin haluat matkustaa, toivottu kellonaika ja mistä mihin olet matkustamassa. Palveluneuvoja tarkistaa jo olemassa olevat tilaukset ja ehdottaa sinulle vaihtoehtoisia kellonaikoja, mikäli toivomasi ajat ovat jo varattuna.

Kivenkyytiin käyvät kaikki samat Korsisaaren ja Matkahuollon lipputuotteet kuin Nurmijärven joukkoliikenteessä. Lipun ostaminen onnistuu myös autosta käteisellä tai pankkikortilla. Lataa Korsisaaren mobiilisovellus ja osta liput valmiiksi ennen matkaa!