Lähibussiliikenteen voittaja Korsisaari

HSL on kilpailuttanut lähibussiliikenteen vuoden 2022 alusta. HSL:n kertoman mukaan lähibussilinjojen kilpailutukseen osallistui yhteensä yksitoista liikennöitsijää.

Korsisaari voitti Länsi-Helsingin kohteen, joka kattaa 7 eri lähibussiliikenteen linjaa, joiden liikennöinti alkaa 1.1.2022. HSL lähiliikennebussien toiminta on Korsisaarelle tuttua. 1990 -luvulla Korsisaari hoiti Helsingissä HKL:n useita kohteita ja 2000 -luvulla Vantaalla Korsisaari on hoitanut lähibussiliikennettä neljällä autolla. Tällä hetkellä Korsisaari hoitaa HSL lähibussiliikennettä Kirkkonummella.

Kaikki lähiliikenteenbussit ovat matalalattia busseja ja linjat on suunniteltu erityisesti ikäihmisten sekä liikuntarajoitteisten tarpeisiin. Aikataulut on laadittu riittävän väljiksi, jotta voidaan ajaa rauhallisesti. Lähibussiliikenteen kuljettajat auttavat tarvittaessa matkustajia ja heidän tavaroitaan kyytiin ja pois.

Lähibussien reitit kulkevat oman alueen kauppojen, terveysaseman, kirjaston ja uimahallien kautta. Tarvittaessa lähibusseihin voi nousta ja poistua muuallakin reitin varrella, kunhan noudatetaan liikennesääntöjä. Lähiliikenteenbussit toimivat myös osittain kutsuperusteisesti, ja aikataulut voi sopia kunkin linjan omaan puhelinnumeroon soittamalla.

Lähibussiliikenteen Korsisaaren linjat 1.1.2022 lähtien

  • 31 Pohjois-Haaga – Munkkivuori
  • 32 Pohjois-Haaga – Munkkivuori
  • 33 Munkkivuori – Ritolehto
  • 34 Munkkivuori – Kaskisaari
  • 35 Niemenmäki – Munkkivuori – Rakuunantie
  • 36 Konala – Kannelmäki – Maununneva – Pirkkola
  • 201 Leppävaara – Mäkkylä – Pitäjänmäki – Pajamäki

HSL liikenteessä ajetaan vuodessa noin 91 miljoonaa linjakilometriä ja liikennettä hoidetaan arkisin noin 1 200 autolla. Lähiliikennebussien osuus tästä liikenteestä on noin 1,5 % ja 0,8 % linjakilometreistä.

” Kilpailutuksen voittaminen on erittäin positiivinen asia Korsisaari-yhtiöille. Tämä antaa uskoa myös tuleviin kilpailutuksiin.”

Antti Korsisaari

”Tarjouskilpailut ratkaistiin melko pienillä marginaaleilla, mikä kertoo kilpailun toimivan”

Osastonjohtaja Tero Anttila

Toinen kilpailutukseen osallistuneista liikennöitsijöistä ja voittajista on Taksikuljetus, joka liikennöi muita lähiliikenteenbusseja.