Linja-autoissa matkustaminen

Miten linja-autoissa matkustaminen on kuluneen kahden vuoden aikana muuttunut? Ja miten matkustajat ovat muutokset kokeneet? Näitä olemme Korsisaarella ja Linja-autoliitossa pohtineet kuluneen kesän ja syksyn aikana.

Nurmijärven joukkoliikenne

Kesällä päädyimme jalkautumaan joukkoliikenteen matkustajien pariin ja kysymään teidän mielipidettä Nurmijärven joukkoliikenteestä ja kuinka hyvin olemme onnistuneet? Pandemian vuoksi kuluneet kaksi vuotta ovat joukkoliikenteessä olleet hyvinkin haastavia ja pakon edessä olemme joutuneet supistamaan vuorotarjontaa.
Kysyimme asiakkailta mielipidettä joukkoliikenteen palvelutasosta, linja-autojen viihtyvyydestä, kuljettajien palveluasenteesta ja osaamisesti sekä aikataulujen sopivuudesta ja löydettävyydestä että aikataulussa pysyvyydestä ja viestinnästä. Vastanneista 62% oli säännöllisesti joukkoliikenteessä matkustavia ja loput satunnaisesti kyydissä kulkevia. Kokonaisarvosanaksi palvelustamme saimme 3,8/5.
Ottaen huomioon vallitsevan tilanteen, olemme tähän tyytyväisiä. Kiitos myös kaikille avoimia vastauksia antaneille, saimme näistä hyviä vinkkejä palvelun parantamiseen. Vaikka kaikkiin pyyntöihin emme itse pysty suoraan vaikuttamaan, veimme nämä eteenpäin muille kumppaneillemme.

Mietityttääkö joukkoliikenteen muutokset ja poikkeuspäivät? Koska niitä on ja miten ne vaikuttavat kulkemiseen. Suosittelemme tilaamaan uutiskirjeemme. Lähetämme aina sähköpostiisi tiedon poikkeuspäivistä, uusista lipputuotteista, aikataulukausien vaihdoksista ja tiedossa olevista poikkeusreiteistä.

Kilpilahden työmatkaliikenne

Alkusyksystä asiakaskysely toteutettiin myös Kilpilahden työmatkaliikenteessä matkustaville ja niille, joilla olisi mahdollisuus käyttää liikennettä. Työmatkaliikenteen kokonaisarvosanaksi tuli 3,9/5 ja kuljettajien osaamisesta ja palvelusta arvosanamme oli 4,3/5, mistä olemme ylpeitä.

Linja-autoliiton kyselyn tulokset

Linja-autoliitto on teettänyt kesällä asiakaskyselyn, jossa selvitettiin suomalaisten ajatuksia matkustamisesta linja-autoissa ja sen turvallisuudesta pandemian aikana. Kyselyn mukaan 60% kaipaa vapaampaa matkustamista kotimaassa, tämä korostuu etenkin vanhemmassa ikäluokassa eli yli 65-vuotiaiden vastauksissa. Enemmistö kyselyyn vastanneista piti linja-autolla matkustamista turvallisena, eikä korona ole jättänyt pelkoja tai ennakkoluuloja. Ihmiset haluavat jatkossakin matkustaa linja-autoilla. Kaupunkiliikennettä käytetään erityisesti työ-, ostos- ja vapaa-ajanmatkoihin. Kauko- ja tilausliikennettä kotimaan matkailuun, osto- ja vapaa-ajanmatkoihin.
Ihmiset haluavat jatkossa matkustaa vastuullisesti. Kyselyn perusteella 61% aikoo jatkaa hyvää käsihygieniaa ja yli puolet aikoo jatkossa jättää linja-autossa matkustamisen väliin, jos tuntee olonsa sairaaksi. Voit käydä lukemassa koko linja-autoliiton tiedotteen Linja-autoliiton sivuilta

Toivottavasti pandemian hellitäsessä myös matkustaminen lisääntyy