Syksyn aikataulut ja reittimuutokset

Tällä viikolla ovat koululaiset palailleet takaisin koulun penkille ja aloittaneet syksyisen aherruksen. Tämä tarkoittaa myös muutoksia joukkoliikenteessä. Tänään on siirrytty syksyn aikatauluihin joukkoliikenteen osalta. Korsisaari ajaa vuorokauden aikana lähes 500 lähtöä, joten aikataulujen ja vaihtojen läpikäyminen vie aikaa.

Nurmijärven kunta on päättänyt muuttaa linjojen 51 ja 47 reittejä:

  • Linja 51: Vuoro ajaa vain Nukarille ja takaisin. Koulukuljetus kuljettaa oppilaat Suomiehen koulutieltä, Hämeentieltä ja Hynnäkorventieltä Nukarille ja Raalaan. Nukarilta ja Raalasta on vaihtoyhteys linjaan 51.
  • Linja 47: Linja ajaa Perttulasta Mäntysalon koululle, Perttulassa on kaikilla vuoroilla yhteys Nummenpäässä linjaan 48.

Hyvinkään Liikenne Oy ajaa alihankintana Rajamäen ja Hyvinkään välillä. Linjan 45 aikataulut on yhdistetty Hyvinkään sisäisen linjan 1 kanssa. Nurmijärven Linja Oy ajaa muutaman vuoron itse, mutta kaikkien vuorojen lähtöpaikka on Hyvinkään rautatieasema, jonka jälkeen ajetaan Linjalan kautta. Hyvinkäälle päin ajettaessa käytetään vain Linjalan kohdalla olevaa pysäkkiä ja vuorot päättyvät rautatieasemalle. Aikatauluissa on jonkin verran muutoksia, joten kannattaa tarkastaa aikataulu ennen lähtöä.

Rajamäen alueella liikennöivän Kivenkyydin linjan 20 reittiä on muutettu. Uusi aikataulu on jaettu joka kotiin toukokuun lopulla ja aikataulu löytyy myös täältä.

Paperiset aikataulupainokset ilmestyvät autoihimme ja aikataulupisteisiin viimeistään viikon 32 alussa, painokset ovat:

  • Klaukkala – Helsinki – Klaukkala
  • Nurmijärvi – Helsinki – Nurmijärvi
  • Rajamäki – Helsinki – Rajamäki
  • Röykkä – Helsinki – Röykkä / Röykkä – Nurmijärvi / Röykkä – Rajamäki
  • Nurmijärvi/ Klaukkala – Rajamäki – Hyvinkää

Linjojen 665 ja 765 aikataulut Helsingin ja Hyökännummen/Mäntsälän välillä. Aikatauluvarmuuden vuoksi ajoaikoja on väljennetty, joten aikataulut ovat erilaiset kuin viime keväänä. Muutoksilla on lisäksi pyritty turvaamaan Ohkolan yläkoululaisten kulkeminen Kellokosken kouluun ja takaisin siltä osin kuin muiden liikennöitsijöiden liikenne ei vastaa tähän tarpeeseen.