Vanhustenviikon pääjuhla

Valtakunnallisen Vanhustenviikon Nurmijärven pääjuhla vietetään maanantaina 3.10. klo 13-15 Klaukkalan kirkossa. Pääjuhlan kunniaksi maanantaina 3.10. eläkeläiset matkustavat Nurmijärven kunnan sisäisessä liikenteessä lastenlipun hinnalla, kun lippu ostetaan kuljettajalta autosta.

Vanhustenviikon teemana on vuonna 2022 ”Yhdessä luontoon – joka iän oikeus”. Pääjuhlan järjestää Nurmijärven vanhusneuvosto. Pääjuhlassa on luvassa musiikkiesitykset Klaukkalan koulun oppilailta sekä Venlojen ja noin 7 veljeksen -kuorolta vahvistettuna Rajamäen Rallattajien -laulupiiriläisillä. Juhlassa ovat puhujina erityisasiantuntija Marjut Vuorela ja Nurmijärven kunnan hyvinvointipäällikkö Kaisa Laine. Tilaisuuden päätteeksi on kahvitarjoilu ja halukkaille hartaushetki kirkkoherra Ari Tuhkasen kanssa.

Vanhustenviikon pääjuhlaan on mahdollista saapua Nurmijärven joukkoliikenteen vuoroilla tai Klaukkalan alueelta Kivenkyydiltä. Muistathan tilata Kivenkyydin ennakkoon soittamalla 09 274 6900, jotta varmistat kyydin haluamaasi kellonaikaan. Maanantaina 3.10. eläkeläiset voivat ostaa linja-autonkuljettajalta lipun lastenlipun hinnalla, kun matka tehdään Nurmijärven kunnan sisällä. Olitpa sitten matkalle vain kaupoille tai Vanhustenviikon juhlaan.

Vanhustenviikko ja -päivä

Vanhustenviikko ja -päivä ovat maamme pisimpään juhlittuja teematapahtumia. Tapahtumat ovat käynnistäneet Vanhustyön keskusliitto ja Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954. Vanhustenpäivää vietetään joka vuosi lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina ja seuraava viikko on Vanhustenviikko.