Taidetta ja draamaa

18.05.2019

Helsinki, Klaukkala, Nurmijärvi, Rajamäki

Matkalla Mänttään käymme nauttimassa aamukahvit Rönnvikin viinitilalla, jossa tarjolla on myös kinkkupiirakkaa. Aikataulussa on myös varattu aikaa ostosten tekemiseen viinimyymälässä. Bussimatkalla Mänttään on tiedossa Serlachius-visa. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 50 euron arvoinen lahjakassi, joten kannattaa osallistua.

Saapuessamme Mänttään siirrymme vuoteen 1951 ja olemme paperiyhtiölle töihin pyrkiviä työntekijöitä. Yhtiön tomera sihteerikkö perehdyttää meidät talon tavoille ja kertoo pääkonttorin ja yhtiön elämästä. Kierroksella tutustutaan museon näyttelyihin ja valmistetaan työnäytteeksi paperia omin käsin.

Paperiteollisuus legendasta G.A. Serlachiuksen elämästä ja liiketoiminnasta on tehty dramatisoitu näyttely. Näyttelyyn pääsee tutustumaan omatoimisesti äänitarinoita kuunnellen. Gustaf-museolta jatkamme Serlachius-museo Göstaan, jossa nautimme lounaan puistomaisemissa. Lounas tarjoillaan meille pöytään ja on valmistettu päivän tuoreista raaka-aineista. Lounaan jälkeen jatkamme opastetulle kierrokselle taidemuseoon. Uudessa paviljongissa avautuu vierailupäivänämme amerikkalaistaiteilija Matthew Day Jacksonin Olennollisesti Tuttu näyttely. Kyseessä on Jacksonin ensimmäinen näyttely Suomessa. Gösta Serlachiuksen kodikseen rakennuttamassa kartanossa on esillä suomalaisen kultakauden huippuja. Ennen kotiin lähtöä nautitaan vielä lähtökahvit Göstalla.

 

Aikataulu

8.00 Kiasman tilausajopysäkki
8.40 Klaukkalan matkakeskus
9.00 Nurmijärven linja-autoasema
9.10 Rajamäen linja-autoasema
10.20-11.00 Rönnvikin viinitila
12.30 Gustaf-museo
14.15 Lounas, Göstan ravintola
15.30 Taidemuseo Gösta
16.30 Lähtökahvit
n. 21.00 takaisin Helsingissä

 

Hinta

87 €/ henkilö, sisältää kuljetukset, kahvit, kinkkupiirakan, lounaan ja sisäänpääsymaksut

Tutustu myös

Hyrsylän Mutka

24.08.2019

Rajamäki, Nurmijärvi, Klaukkala, Helsinki

Sipoonkorpi

07.09.2019

Rajamäki, Nurmijärvi, Klaukkala, Helsinki

Korsisaaren lahjakortti