Ainola ja Halosenniemi

– Taiteilijakotien puutarhoja Tuusulanjärven rannalla

 

Ainola ja Halosenniemi, ovatko tuttuja paikkoja? Kukapa ei olisi kuullut Tuusulanjärven taiteilijayhteisöstä ja siellä vaikuttaneista säveltäjä Jean Sibeliuksesta ja taidemaalari Pekka Halosesta.

Elämysmatkamme suuntaa näiden herrojen ja heidän perheiden taiteilijakoteihin Tuusulanjärven rannalla sijaitseviin Ainolaan ja Halosenniemeen opastetuille kierroksille. Kierroksen aikana on myös mahdollista pysähtyä ostoksille Iittalan tehtaanmyymälään, Marin Memories -navettapuotiin tai käsintekijöiden Villa Cooperiin. Lounaan nautimme ihastuttavissa maisemissa Hotelli Gustavelundissa.

Ainola toimi Jean ja Aino Sibeliuksen kotina 65 vuoden ajan ja sitä ympäröi Ainon suunnittelema koriste- ja hyötypuutarha. Heidän yhteinen hautansa sijaitsee myös alueella. Halosenniemi toimi Pekka ja Maija Halosen ja heidän 8 lapsensa kotina. Myös Halosenniemestä löytyy iso puutarha, joka aikoinaan tuotti ison osan perheen ravinnosta. Lähtekää ryhmänne kanssa kuuntelemaan millaista elo ollut vuosisadan vaihteessa Tuusulan rantatiellä. Millaista arki on taiteilija perheissä ja yhteisössä ollut. Kumman kotiin on aina olleet vierailijat tervetulleita ja kumpi taiteilijoista tarvitsi rauhaa ja hiljaisuutta kotona ollessaan.

 

Aikatauluehdotus Ainola ja Halosenniemi -retkelle

9.00 Lähtö pääkaupunkiseudulta tai Keski-Uudeltamaalta
10.00 Ainola
11.30 Ostoshetki
12.00 Lounas
13.00 Halosenniemi
14.00 Lähtö kotimatkalle

 

 

Ota yhteyttä myyntiimme, jos paketti kiinnostaa!

myynti@korsisaari.fi

09 8789 9050