Hyrsylän Mutka

– Villa Topuli ja Kasvihuoneilmiö

 

Suuntaamme Karjalaiseen hirsilinnaan, Hyrsylän Mutkaan, kuuntelemaan tarinoita Aira Samulinin elämästä ja saamme nauttia pullakahvit ihastuttavista ruusukupeista. Nukkemuseosta löytyy yli 500 nukkea, joista vanhimmat ovat 1800-luvulta. Pihapiiristä löytyy myös vanha höyryveturi Haapamäen museosta ja Viipurin resiina. Pohjois-Karjalasta siirretyissä 1700-luvun aitoissa löytyy talonpoikaisantiikkia ja ”vanhat käsityöt” näyttely. Wanhassa Langin talossa on esillä antiikkinalleja ja miesten leluja; löytyy junia, autoja, puuhevosia ja vanhoja koulujen opetustauluja. Pääsemme myös kurkistamaan Airan hoivataloon ja millaisilla ratkaisuilla Aira on varmistanut, että pystyy asumaan mahdollisimman kauan omassa kodissaan.

Lounaalle siirrymme Villa Topulin noutopöytään. Villa Topulilla on pitkä historia. Ensimmäiset maininnat Villasta löytyvät 1400-luvun lopulta. Villa on toiminut Kruusilan alueen kantatilana ja maatilana Villa toimi 1960-luvulle asti. Ennen ruokailua kuulemme Topulin mielenkiintoisesta historiasta. Noutopöydässä on tarjolla vihersalaatti, fetajuustoa, etikkapunajuuria, kermaperunoita, porsaan uunifilettä kastikkeella, kasvisgratiinia, leipää, puolukkamoussea, kahvia ja teetä.

Kotimatkalla pysähdymme ilmiömäisessä elämystavaratalossa Kasvihuoneilmiössä. Tavaratalossa, joka on täynnä hallittua kaaosta ja hillittyä hulluutta.

 

Aikatauluehdotus retkelle

10.00 Lähtö pääkaupunkiseudulta tai Keski-Uudeltamaalta
11.15 – 13.15 Hyrsylän Mutka
13.45 – 15.00 Lounas, Villa Topuli
15.15 – 16.00 Kasvihuoneilmiö
17.30 Takaisin lähtöpaikassa

 

Ota yhteyttä myyntiimme, jos paketti kiinnostaa!

myynti@korsisaari.fi

09 8789 9050