Kotkan parhaat

– Vellamo, Sapokka, Langinkoski

 

Kotkan parhaat -elämysmatka alkaa Merikeskus Vellamon kierroksella. Kierroksella tutustumme Suomen Merimuseoon ja Kymenlaakson Museoon. Merimuseo herättää eloon Suomen merenkulun historian ja Kymenlaakson Museo kertoo elämänmakuisia tarinoita virran varrelta. Näyttelyitä riittää katseltavaksi kaikenikäisille vauvasta vaariin sekä sisällä, että ulkona. Lounaan nautimme Ravintola Keisarinsatamassa.

Lounaan jälkeen jatkamme opastetulle kaupunkikierrokselle, näemme merkittävimmät nähtävyydet ja kuulemme tarinoita Kotkan historiasta. Teemme kierroksen Suomen palkituimmalla viheralueella, Sapokan Vesipuistossa, joka on kunnostettu vanhaan merenpohjukkaan. Vesipuiston puro ja putous toimivat lahden vedenkierto- ja hapetusjärjestelmänä. Lahteen istutetut karpit huolehtivat omalta osaltaan veden puhtaudesta.

Päivä jatkuu tutustumisella Langinkosken keisarilliseen kalastusmajaan. Kalastusmaja on vuodelta 1889, se on kuulunut Keisari Aleksanteri III:lle. Se on ainut Venäjän rajojen ulkopuolella säilynyt keisariperheen rakennus. Majalla meitä ovat vastassa roolioppaat, jotka esittelevät valtakuntaansa. He tuntevat talon kuin omat taskunsa. Iltapäiväkahveille ja makealle siirrymme Langinkosken Kesäkahvilaan.

 

Aikatauluehdotus Kotkan parhaat -retkelle

8.00 Lähtö pääkaupunkiseudulta tai Keski-Uudeltamaalta
10.00 – 11.00 Merikeskus Vellamo
11.30 – 12.30 Lounas
12.30 – 14.00 Kaupunkikierros ja Sapokan Vesipuisto
14.00 – 15.00 Langinkosken keisarillinen kalastusmaja
15.00 – 15.30 Iltapäiväkahvit

 

Ota yhteyttä myyntiimme, jos paketti kiinnostaa!

myynti@korsisaari.fi

09 8789 9050