Tuusulanjärven taiteilijat

– Halosenniemi ja taidemuseo

 

Tuusulanjärven taiteilijat -elämysmatka vie meidät kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen Tuusulanjärven maisemaan. Vierailemme Pekka Halosen taiteilijakodissa Halosenniemessä, joka on kunnostettu alkuperäiseen asuun. Pekka ja Maija Halosen kanssa Halosenniemessä asuivat myös heidän 8 lastaan, joten vilinää ja vilskettä on riittänyt. Halosenniemen puutarha on toiminut tärkeänä ravinnonlähteenä perheelle ja puutarhassa löytyy monta hyötylajiketta. Halosenniemin alue on lain nojalla rauhoitettu luonnonsuojelualue.

Käymme tekemässä ostoksia ryhmän toiveiden mukaan Marin Memories -navettapuodissa, Iittalan tehtaanmyymälässä tai käsintekijöiden Villa Cooperissa. Kaikki kokemisen arvoisia ja varmasti mukaan löytyy jotain tuliaista.

Saamme opastetun kierroksen Järvenpään taidemuseon näyttelyyn, jossa on esillä näyttely Suvirannasta Järnvefeltien taitelijakodista. Taidenäyttely avautuu Järvenpään taidemuseossa 1. maaliskuuta.  Kesäaikana voimme vierailla myös Aholassa kuulemassa, millaista elämää kirjailija Juhani Ahon ja kuvataiteilija Venny Soldan-Brofeldt viettivät, Lottamuseolla tutustumassa sota-ajan lottien toimintaan tai Erkkolassa, runoilija J.H. Erkon taiteilijakodissa. Tuusulanjärven maisemissa kohteita kyllä riittää, joten varmasti löydämme myös teidän ryhmällenne hyvän kokonaisuuden. Lounaan nautimme palkitussa luomuravintola Härmän Ratissa, tuossa Alahärmän Ojalan kylästä siirretyssä hirsirakennuksessa.

 

Aikatauluehdotus Tuusulanjärven taiteilijat -retkelle

9.00 Lähtö pääkaupunkiseudulta tai Keski-Uudeltamaalta
10.00 Halosenniemi
11.30 Ostoshetki
12.00 Lounas
13.00 Järvenpään taidemuseo
14.00 Lähtö kotimatkalle

 

Ota yhteyttä myyntiimme, jos paketti kiinnostaa!

myynti@korsisaari.fi

09 8789 9050