Tyykikylän tarina

– Härkätien historia

 

Tyykikylän tarina -elämysmatka aloitetaan kiertoajelulla auktorisoidun Lounais-Hämeen oppaan johdolla, opas liittyy seuraamme Tammelassa. Vierailemme oppaan johdolla Forssan museossa, joka sijaitsee historiallisella kehräämöalueella. Museo on valittu 2014 vuoden museoksi. Museon näyttely ”Kirjavan kankaan kaupunki” kertoo tekstiiliyhdyskunnan ja ympäröivän maaseudun elämästä 1800-luvulta 1970-luvulle, näyttelyssä riittää nähtävää kaikenikäisille vieraille. Museovierailun jälkeen on varattu ostosaikaa Finlaysonin tehtaanmyymälässä, jossa saamme normaalihintaisista tuotteista 20% alennuksen.

Lounaalle siirrymme Museotila Hevossillalle, joka on Forssan kartanon sivutila. Lounas on rakennettu suomalaisten lähiruoka-aineksien ympärille. Ruokailun jälkeen tilan emäntä johdattaa meidät aikamatkalle menneeseen. Pääsemme tutustumaan pihapiirin rakennuksiin, jotka on sisustettu museoesineistöllä. Museotilalta jatkamme Tammelan keskustaan, jonne saavumme Mustilan entisen kuninkaankartanon alueen kautta. Tammelan keskustassa vierailemme vanhassa harmaakivikirkossa, joka on rakennettu 1500-luvun alkupuolella.

Iltapäiväkahveille siirrymme Portaan Nahkurinverstaalle ja pääsemme vierailulle nahkamuseoon. Portaan Nahkurinverstas yhdistää menneen maailman tunnelmaa, käsinkosketeltavaa teollisuushistoriaa ja viehättävää kylämiljöötä. Reitti pirtille sujuu Pyhäjärven maisemia ihastellen ja kuulemme myös matkalla tarinoita Saaren kartanosta ja kansanpuistosta.

 

Aikatauluehdotus Tyykikylän tarina -retkelle

9.00 Lähtö pääkaupunkiseudulta tai Keski-Uudeltamaalta
10.45 Tyykikylän kiertoajelu
13.30 Lounas, Museotila Hevossilta
15.00 Tutustumista Tammelaan
16.15 Iltapäiväkahvit
17.30 Lähtö kotimatkalle

 

Ota yhteyttä myyntiimme, jos paketti kiinnostaa!

myynti@korsisaari.fi

09 8789 9050