Villa Kokkonen

– Konserttisali kodissa ja Järvenpään taidemuseo

Villa Kokkonen, säveltäjä Joonas Kokkosen taiteilijakoti ja Alvar Aallon suunnittelema. Harvinainen kohde, johon kannattaa tutustua. Isäntäpari Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen ovat luoneet Villa Kokkosesta todellisen elämyksen. Jokaiseen kierrokseen kuuluu myös konserttihetki, jonka meille tarjoaa  isäntäpari, oopperalaulajan ja pianistin ammattitaidolla. Alvar Aallon suunnittelema koti on nuorimpia Tuusulanjärven taitelijayhteisössä. Talo on  yksi yhdeksästä talosta Suomessa, joka on valittu Iconic House listalle, joka listaa nykyaikaisia ikonisia taloja ympäri maailmaa. Varsinkin Villan pihapiiriin on panostettu viime vuosina, ja taiteilijakoti vierailu on erilainen kokemus, kuin monet muut.

Lounaan nautimme palkitussa luomuravintola Härmän Ratissa, tuossa Alahärmän Ojalan kylästä siirretyssä hirsirakennuksessa.
Härmän Ratin tarjonta on jopa 98% luomua.

Lounaan jälkeen jatkamme opastetulle kierrokselle Järvenpään taidemuseon näyttelyyn. Kesällä 2020 museossa on esillä näyttely Suvirannasta. Suviranta toimi aikoinaan Eero ja Saimi Järnefeltin kotina. Suvirannan historiaa on viime aikoina tutkittu paljon ja näyttelyssä pyritään avamaan sen menneisyydestä löytyneitä tietoja. Taidenäyttely avautuu Järvenpään museossa maaliskuussa.

 

Aikatauluehdotus Villa Kokkonen -retkelle

9.00 Lähtö pääkaupunkiseudulta tai Keski-Uudeltamaalta
10.00 Villa Kokkonen
12.00 Lounas
13.00 Järvenpään taidemuseo
14.00 Lähtö kotimatkalle

 

Ota yhteyttä myyntiimme, jos paketti kiinnostaa!

myynti@korsisaari.fi

09 8789 9050