Taksinkuljettajakoulutus

– Korsisaari-yhtiöt ja Hyria

  • Taksinkuljettajakoulutus 16.5. – 19.8.2022
  • Haku loppuu 8.5.2022
  • Haastattelut ja ajotesti 11.5.2022

Oletko koskaan harkinnut taksinkuljettajan ammattia? Kiinnostaako sinua asiakaspalvelutyö? Puuttuuko sinulta taksinkuljettajakoulutus?

Korsisaari-yhtiöillä työllistyt monipuolisiin taksinkuljettajan tehtäviin. Korsisaarella on yli 30 vuoden kokemus taksiliikenteestä. Taksinkuljettajan työpäivä koostuu monipuolisista kuljetuksista ja kuljetuksia voidaan soveltuvin osin myös painottaa oman mielenkiintosi mukaan. Meillä on paljon sopimusasiakkaita, jolloin kyydissä saattaa olla koululaisia, erityisryhmiin kuuluvia tai jo reilusti varttuneempia henkilöitä. Tämän lisäksi kaikki taksimme ajavat myös Lähitaksin tai Taksi Helsingin välityskeskuksen ajoja.  

Koulutuspaikka

Hyria Helsinki, Malmin asematie 6, Helsinki.

Taksinkuljettajakoulutuksen kouluttajat

Korsisaari-yhtiöt on yli 90 vuotta vanha henkilöliikenteen parissa toimiva nurmijärveläinen perheyritys.  Konsernin palveluihin kuuluvat joukkoliikenne ja tilausajot, taksipalvelut perinteisillä pikkutakseilla ja esteettömillä takseilla sekä koululaiskuljetukset.

Korsisaari-yhtiöiden päätoimipaikka sijaitsee Nurmijärvellä, jossa sijaitsee myös matkapalvelukeskus, joka hallinnoi ja ajattaa takseillamme omia sopimusajojamme. Omien sopimusajojemme lisäksi taksimme toimivat Lähitaksin ja Taksi Helsingin taksikeskuksissa ja ajavat näiden välittämiä taksikuljetuksia.

Hyria on ammatillisen koulutuksen oppilaitos, joka tarjoaa mm. logistiikka- ja kuljetusalan koulutuksia, jotka antavat hyvät valmiudet toimia näiden alojen alan työtehtävissä 

Taksinkuljettajakoulutus sisältö ja tavoite

Tutkinto: Logistiikan perustutkinnon osa Taksikuljetukset (15ops)

Tavoite: Taksinkuljettajakoulutuksessa tavoitteena on suorittaa logistiikan perustutkinnosta tutkinnon osa, taksikuljetukset (15 ops) ja työllistyä taksinkuljettajan tehtäviin. Koulutuksen jälkeen kuljettaja hallitsee taksin asiakaspalvelutilanteet, taksamittarin käytön ja tietää miten eri maksuvälineet toimivat. Koulutuksessa käydään läpi, miten kuljetukset otetaan vastaan ja miten niitä käsitellään. Koulutuksen jälkeen tiedät miten toimia löytötavaroiden, mitä laki määrittelee ja mitkä ovat kuljettajan työ- ja lepoajat.

Sisältö: Logistiikan perustutkinnon osa Taksikuljetukset (15 ops) sisältää:

  • Asiakaspalvelu taksinkuljettajan työssä
  • Taksamittarit ja eri maksuvälineiden käyttö
  • Kutsun vastaanotto ja vastaus sekä ennakkokutsut
  • Asiakkaalta jääneen omaisuuden käsittely, löytötavara
  • Alan lainsäädäntö
  • Taksinkuljettajan työ- ja lepoajat

Lisätietoja saat Opetushallituksen e-Perusteet -palvelusta:
Logistiikan perustutkinnon perusteet

Voinko hyödyntää aiempaa osaamistani?

Henkilö, jolla on laaja ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa suoraan näytöissä ilman tutkintokoulutukseen osallistumista.

Taksinkuljettajakoulutuksen toteutus

Taksinkuljettajakoulutus kestää noin kolme (3) kuukautta. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena sisältäen lähiopetusta ja työssäoppimista (koulutus-/oppisopimuksena). Koulutuksen järjestäjä huolehtii taksinkuljettajakokeen järjestämisestä.

Mitä taksinkuljettajakoulutus maksaa?

Koulutus on opiskelijalle maksutonta opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa. Koulutukseen valitun tulee kuitenkin itse kustantaa taksinkuljettajan ajolupaan liittyvät viranomaismaksut (mm. taksinkuljettajan koe 105 €, taksinkuljettajan ajolupahakemus 50 € ja lääkärintodistus).

Kenelle taksinkuljettajakoulutus on tarkoitettu?

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään taksinkuljettajien monipuolisissa tehtävissä. Työnkuvaan kuuluu mm. erilaisten asiakasryhmien asiakaspalvelu ja kuljettaminen.

Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista.

Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta

Peruutusehdot

Peruutus voidaan tehdä viimeistään 14 päivän kuluttua opiskelupaikan saamisesta. Jos opiskelija on aloittanut koulutuksen tämän ajan sisällä, tässä tapauksessa peruutusoikeus päättyy koulutuksen aloittamiseen. Peruutusilmoitus tehdään sähköpostilla hakijanpalvelut@hyria.fi

Peruutusehdot eivät koske oppisopimusopiskelijaa.

Hyria pidättää itsellään oikeuden hinnanmuutokseen, koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.

Lisätietoa koulutuksesta ja ammatista:

Täytä hakemus. Kirjoita kohtaan haettava tehtävä Taksinkuljettajakoulutus