Lipputuotteet ja maksutavat

Kertalippu, autosta ostettuna

Autoissamme voit maksaa käteisellä, pankki- ja luottokorteilla sekä Visa Electronilla. Maksupäätteissä on lähimaksumahdollisuus. Kertalipun hinta määräytyy matkan kilometrien mukaan. Katso lippujen hinnat ja esimerkkimatkoja. Yölisä peritään 0.00-4.00 lähtevillä vuoroilla. Yölisän suuruus on enintään 20 km matkoilla matkan kilometriporrashinta, tätä pidemmillä matkoilla 20 km hinta. Korsisaaren aikatauluissa mainituilla vuoroilla on oikeus maksuttomaan vaihtoon jatkoyhteydelle. Kuljettaja antaa vaihtolipun, joka luovutetaan jatkoyhteyden kuljettajalle.

 

Mobiililippu

Korsisaaren mobiililipun voi ostaa älypuhelimeen ladattavalla Korsisaari-sovelluksella. Mobiililipulla voi matkustaa Korsisaari-yhtiöiden ja sen alihankkijoiden (M.B. Liikenne ja Hyvinkään Liikenne) ajamassa joukkoliikenteessä. Mobiililippua ei voi käyttää linjoilla 224, 618, 625, 723, 737, 918, 919, 932, 965, 974 tai 964. Lippu on voimassa 90 minuuttia ostohetkestä. Voimassaolon puitteissa auton vaihto onnistuu kuljettajalle lippua näyttämällä. Lue lisää mobiililipusta

 • Kertalipun hinta 5€ (yö-lähdöt 14€)

 

Korsisaaren matkakortille myytävät lipputuotteet

Korsisaaren matkakortti kelpaa Korsisaari-yhtiöiden ja sen alihankkijoiden (M.B. Liikenne ja Hyvinkään Liikenne) autoissa. Tuotteen perässä on KS, jos tuote myydään Korsisaaren matkakortille. Lue lisää Korsisaaren matkakortista.

 

Nurmijärvilippu, KS

Voimassa 30 päivää ensimmäisestä leimauksesta. Kelpaa maksuvälineenä Nurmijärven kunnan sisäisillä ja Nurmijärveltä Hyvinkäälle tai HSL-alueelle suuntautuvilla matkoilla. Rajoittamaton määrä matkoja. Yölisä peritään 0.00-4.00 lähtevillä vuoroilla. Yölisän suuruus on enintään 20 km matkoilla matkan kilometriporrashinta, tätä pidemmillä matkoilla 20 km hinta. Kortti leimataan aina autoon nousun yhteydessä.

 • Nurmijärvi – Helsinki, 100 €
 • Nurmijärvi – Espoo tai Vantaa, 70 €
 • Nurmijärvi – Hyvinkää, 63 € Myynti alkaa 1.1.2019

 

Nuorisolippu, KS

Voimassa 30 päivää ensimmäisestä leimauksesta, alle 19-vuotiaille. Kelpaa maksuvälineenä Nurmijärven kunnan sisäisillä ja Nurmijärveltä HSL-alueelle suuntautuvilla matkoilla. Rajoittamaton määrä matkoja. Yölisä peritään 0.00-4.00 lähtevillä vuoroilla. Yölisän suuruus on enintään 20 km matkoilla matkan kilometriporrashinta, tätä pidemmillä matkoilla 20 km hinta. Kortti leimataan aina autoon nousun yhteydessä.

 • Nurmijärvi – Helsinki, 70 €
 • Nurmijärvi – Espoo tai Vantaa, 49 €
 • Nurmijärvi, 44 €

 

Liityntälippu, KS

Liityntälippu Kivistöön myydään vain HSL-kehyskuntalipun haltijoille. Voimassa 30 päivää ensimmäisestä leimauksesta. Kelpaa maksuvälineenä Nurmijärven kunnan sisäisillä ja Keimolanportin/Kivistön aseman välisillä matkoilla. Rajoittamaton määrä matkoja. Yölisä peritään 0.00-4.00 lähtevillä vuoroilla. Yölisän suuruus on enintään 20 km matkoilla matkan kilometriporrashinta, tätä pidemmillä matkoilla 20 km hinta. Kortti leimataan aina autoon nousun yhteydessä. Lipun voi ostaa Korsisaaren matkakortteja myyviltä R-kioskeilta, HSL-lipun kelpoisuus tarkistetaan oston yhteydessä.

 • Aikuisille, 55 €
 • Nuorille, alle 19-vuotta 39 €

 

Sarjaliput, KS

Voimassa 90 päivää ensimmäisestä leimauksesta. Kelpaa maksuvälineenä Nurmijärven kunnan sisäisillä ja Nurmijärveltä Hyvinkäälle tai HSL-alueelle suuntautuvilla matkoilla. Sisältää 20 kpl matkoja, lippu on voimassa 120 minuuttia leimauksesta. Yölisä peritään 0.00-4.00 lähtevillä vuoroilla. Yölisän suuruus on enintään 20 km matkoilla matkan kilometriporrashinta, tätä pidemmillä matkoilla 20 km hinta. Kortti leimataan aina autoon nousun yhteydessä.

 • Nurmijärvi – Helsinki, 100 €
 • Nurmijärvi – Espoo tai Vantaa, 70 €
 • Nurmijärvi – Hyvinkää, 65 €
 • 4-11-vuotiaille, 10 matkan Nurmijärven sisäinen, 16 €

 

Matkahuollon lipputuotteet

Korsisaari-yhtiöiden joukkoliikenteessä kelpaa Matkahuollon myymät valtakunnalliset kerta-, kausiliput. Lippuja voit ostaa myös suoraan auton kuljettajilta. Tuotteen perässä on MH, jos tuote myydään Matkahuollon matkakortille

 

Nettilippu

Nettilippu ostetaan Matkahuollon sivuilta. Nettilippu käy lippuun merkittynä päivänä ja lippuun merkityllä vuorolla. Nettilipun voi ostaa viimeistään 60 minuuttia ennen vuoron lähtöaikaa alkupisteestään.  Nettilipulla voi matkustaa henkilö, jonka nimi on merkitty lippuun. Nettilipun voi ostaa myös Matkahuollon Bussiliput-mobiilisovelluksella.

 

Vuosiliput, MH

Matkahuollon 22- ja 44-matkan vuosiliput myydään Matkahuollon omalle kortille. Vuosilippujen veloitus perustuu myytävälle kilometrivälille. Katso vuosilippujen hinnat. Vaihdollisella yhteydellä matkustavan, tulee pyytää kuljettajalta vaihtolippu, joka luovutetaan jatkoyhteyden kuljettajalle.

 

Keski-Uudenmaan seutulippu, MH

Voimassa 30 päivää, henkilökohtainen. Voimassa seuraavien kuntien alueella tai välillä tehtävissä matkoissa: Nurmijärvi, Hyvinkää, Tuusula, Järvenpää, Mäntsälä, Sipoo ja Pornainen. Rajoittamaton määrä matkoja. Ei kelpaa Nurmijärven ohittavassa pikavuoroliikenteessä. Yölisä peritään klo 0.00-4.00 lähtevillä vuoroilla. Yölisän suuruus on enintään 20 km matkoilla matkan kilometriporrashinta, tätä pitemmillä matkoilla 20 km hinta. Kortti leimataan aina autoon nousun yhteydessä. Tarkemmat tiedot seutulipusta löydät Matkahuollon sivuilta.

 • Hinta 63 €

 

Alennukset

 • alle 4-vuotias lapsi matkustaa aikuisen seurassa veloituksetta (max. 2 lasta/aikuinen)
 • 4-11 -vuotias lapsi matkustaa lastenlipun hinnalla (n. 50 % aikuisen hinnasta)
 • 12-16 -vuotias saa nuorisoalennuksen (n. 25 %) yli 40 kilometrin matkoilla
 • Eläkeläisalennus (n. 30 %) yli 40 kilometrin matkoilla
 • Opiskelija-, varusmies- ja siviilipalvelusvelvollisen alennus (n. 50 %) yli 20 kilometrin matkoilla
 • Alennuksen saamiseksi asiakkaan on esitettävä asianmukainen todistus.
 • Nuorisolipulla matkustajan tulee pyydettäessä todistaa ikänsä kuljettajalle
 • Opiskelijan tulee alennuksen saadakseen esittää Matkahuollon ja VR:n yhteinen opiskelijakortti, Frankin tai Pivon mobiilisovellusten opiskelijakortti tai opiskelijajärjestön kortti, johon on painettu Matkahuollon liikemerkki. Kadetti saa opiskelija-alennuksen esittämällä puolustusvoimien virallisen henkilökortin.
 • Varusmies saa alennuksen esittämällä varusmieskortin.
 • Siviilipalvelusvelvollinen saa alennuksen esittämällä siviilipalvelustodistuksen.
 • Eläkeläinen saa alennuksen Matkahuollon eläkeläiskortilla, kuvallisella Kelakortilla, joka on varustettu Matkahuollon, VR:n tai Finnairin liikemerkillä, pahvisella Kelan eläkkeensaajakortilla sekä työeläkeyhtiöiden myöntämällä työeläkeläiskortilla; kuvattoman kortin kanssa on esitettävä henkilötodistus (ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti). 65 vuotta täyttänyt saa eläkeläisalennuksen esittämällä henkilötodistuksen.
 • Lisäksi Matkahuolto myöntää Suomen Linja-autohistoriallisen seuran jäsenille 30 % alennuksen yli 60 km matkoilla, kun lippu ostetaan Matkahuollon toimipisteestä ja samalla esitetään seuran jäsenkortti.

 

HSL-alue

Liikennealueellamme HSL-kuntia ovat Helsinki, Vantaa, Espoo ja Tuusula. Näiden kuntien alueella tehtävillä matkoilla kelpaavat maksuvälineenä HSL:n matkakortit sekä HSL:n kerta-, vuorokausi- ja mobiililiput. Kaikki linjamme ovat U-linjoja (355, 355T, 455, 456, 457, 465, 637, 663Z, 663T, 663TK ja 937), lukuun ottamatta nopeita vuoroja (454X, 463X ja 464), jotka ajetaan pysähtymättä välillä moottoritie – Ruskeasuo.

Kertamaksu HSL-alueella veloitetaan HSL:n voimassaolevan hinnaston mukaan ja lipulla on vaihto-oikeus HSL:n omiin linjoihin. HSL-alueen ulkopuolelta/-puolelle matkustettaessa ei HSL-alueen lippuja voi käyttää matkan osamaksuna, vaan matka maksetaan kokonaan Korsisaari-yhtiöiden taksan mukaan.