Lipputuotteet ja maksutavat

Kertalippu, autosta ostettuna

Linja-autoissamme voit maksaa käteisellä, pankki- ja luottokorteilla sekä Visa Electronilla. Maksupäätteissä on lähimaksumahdollisuus. Kertalipun hinta määräytyy matkan kilometrien mukaan. Katso lippujen hinnat ja esimerkkimatkoja. Yölisä peritään klo 0.06-4.40 lähtevillä vuoroilla. Yölisän suuruus on enintään 20 km matkoilla matkan kilometriporrashinta ja tätä pidemmillä matkoilla 20 km hinta. Korsisaaren aikatauluissa mainituilla vuoroilla on oikeus maksuttomaan vaihtoon jatkoyhteydelle. Kuljettaja antaa vaihtolipun, joka luovutetaan jatkoyhteyden kuljettajalle.

Kertalippu, mobiilisovelluksessa

Korsisaaren mobiilisovelluksessa on myytävänä kertalippuja. Liput voi ostaa älypuhelimeen ladattavalla Korsisaari-sovelluksella. Kertalipulla voi matkustaa Korsisaari-yhtiöiden ja sen alihankkijoiden ajamassa joukkoliikenteessä (M.B. Liikenne ja linjalla 45 Hyvinkään Liikenne). Lipun ostamisen jälkeen sinulla on 180 minuuttia aikaa aktivoida lippu käyttöön (yöaikaan päivälippu tulee aktivoida ja matka aloittaa ennen klo 00.01). Lipun voimassaoloaika on 90 minuuttia, jonka aikana matka tulee tehdä. Voimassaolon aikana vaihto autosta toiseen onnistuu näyttämällä kuljettajalle aktiivista lippua. Lue lisää mobiilisovelluksesta.

 • Kertalipun hinta 6€ (yölähdöt 14€) 1.2. alkaen.

Duo-lippu, mobiilisovelluksessa

Duo-lippu on ostettavissa vain Korsisaaren mobiilisovelluksessa. Duo-lippu sisältää Korsisaaren kertalipun ja valitsemasi HSL-vyöhykelipun. Saat molemmat liput käyttöösi yhdellä ostoksella. Molemmissa lipuissa on 180 minuuttia aktivointiaikaa. Voit tarpeesi mukaan valita kumman lipun aktivoit ensin. Korsisaaren kertalippu on voimassa 90 minuuttia aktivoinnista ja HSL:n vyöhykelipun voimassaoloaika riippuu valitusta vyöhykkeestä. AB-, BC- ja D-vyöhykeliput ovat voimassa 80 minuuttia. ABC- ja CD-vyöhykeliput ovat voimassa 90 minuuttia. BCD-vyöhykelippu on voimassa 100 minuuttia. ABCD-vyöhykelippu on voimassa 110 minuuttia. (yöaikaan päivälippu tulee aktivoida ja matka aloittaa ennen klo 00.01). Voimassaolon puitteissa vaihto autosta toiseen onnistuu näyttämällä kuljettajalle aktiivista lippua. Lue lisää mobiilisovelluksesta.

 • Duo-lipun hinta 11€ (yölähdöt 20€)

Nurmijärven kunnan sisäinen, mobiilisovelluksessa

Korsisaaren mobiilisovelluksessa on myytävänä kunnan sisäisiä kertalippuja. Liput voi ostaa älypuhelimeen ladattavalla Korsisaari-sovelluksella. Kertalipulla voi matkustaa Korsisaari-yhtiöiden ja sen alihankkijoiden ajamassa joukkoliikenteessä (M.B. Liikenne ja linjalla 45 Hyvinkään Liikenne) Nurmijärven kunnan alueella. Lippu on sovelluksessa ostettavissa arkisin klo 10-14 ja 18-23.59. Lipun ostamisen jälkeen sinulla on 20 minuuttia aikaa aktivoida lippu käyttöön. Lipun voimassaoloaika on 60 minuuttia, jonka aikana matka tulee tehdä. Voimassaolon aikana vaihto autosta toiseen onnistuu näyttämällä kuljettajalle aktiivista lippua. Lue lisää mobiilisovelluksesta.

 • Kertalipun hinta 4€

Korsisaaren matkakortille myytävät lipputuotteet

Korsisaaren matkakortti kelpaa Korsisaari-yhtiöiden ja sen alihankkijoiden (M.B. Liikenne ja linjalla 45 Hyvinkään Liikenne) autoissa. Tuotteen perässä on KS, jos tuote myydään Korsisaaren matkakortille. Lue lisää Korsisaaren matkakortista.

Haluatko ostaa lisäkautta Korsisaaren matkakortille?

Lataa lisäkausi

 

Nurmijärvilippu, KS

Voimassa 30 päivää ensimmäisestä leimauksesta. Kelpaa maksuvälineenä Nurmijärven kunnan sisäisillä ja Nurmijärveltä Hyvinkäälle tai HSL-alueelle suuntautuvilla matkoilla. Rajoittamaton määrä matkoja. Yölisä peritään klo 0.06-4.40 lähtevillä vuoroilla. Yölisän suuruus on enintään 20 km matkoilla matkan kilometriporrashinta, tätä pidemmillä matkoilla 20 km hinta. Kortti leimataan aina autoon nousun yhteydessä.

Nurmijärvilipun voi ostaa myös Korsisaaren mobiilisovelluksen kautta. Sovelluksen kautta ostettuna tulee lippu voimaan ostohetkellä. Lippu on voimassa ostohetkestä 30 vuorokautta aina puoleen yöhön asti. Matkustajan tulee autoon noustessaan näyttää kuljettajalle aktiivinen lippu ja huolehtia akun riittävyydestä koko matkan ajan. Lue lisää mobiilisovelluksesta.

 • Nurmijärvi – Helsinki, 100 €
 • Nurmijärvi – Espoo tai Vantaa tai Tuusula, 70 €
 • Nurmijärvi – Hyvinkää, 63 €

Nuorisolippu, KS

Voimassa 30 päivää ensimmäisestä leimauksesta. Myydään vain alle 19-vuotiaille. Kelpaa maksuvälineenä Nurmijärven kunnan sisäisillä ja Nurmijärveltä HSL-alueelle suuntautuvilla matkoilla. Rajoittamaton määrä matkoja. Yölisä peritään klo 0.06-4.40 lähtevillä vuoroilla. Yölisän suuruus on enintään 20 km matkoilla matkan kilometriporrashinta, tätä pidemmillä matkoilla 20 km hinta. Kortti leimataan aina autoon nousun yhteydessä.

Nuorisolipun voi ostaa myös Korsisaaren mobiilisovelluksen kautta. Sovelluksen kautta ostettuna lippu tulee voimaan ostohetkellä. Lippu on voimassa ostohetkestä 30 vuorokautta aina puoleen yöhön asti. Matkustajan tulee autoon noustessaan näyttää kuljettajalle aktiivinen lippu ja huolehtia akun riittävyydestä koko matkan ajan. Lue lisää mobiilisovelluksesta.

 • Nurmijärvi – Helsinki, 70 €
 • Nurmijärvi – Espoo tai Vantaa, 49 €
 • Nurmijärvi, 44 €

Liityntälippu, KS

Liityntälippu Kivistöön myydään vain HSL-kehyskuntalipun haltijoille. Voimassa 30 päivää ensimmäisestä leimauksesta. Kelpaa maksuvälineenä Nurmijärven kunnan sisäisillä ja Keimolanportin/Kivistön aseman välisillä matkoilla. Rajoittamaton määrä matkoja. Yölisä peritään klo 0.06-4.40 lähtevillä vuoroilla. Yölisän suuruus on enintään 20 km matkoilla matkan kilometriporrashinta, tätä pidemmillä matkoilla 20 km hinta. Kortti leimataan aina autoon nousun yhteydessä. Lipun voi ostaa Korsisaaren matkakortteja myyviltä R-kioskeilta, HSL-lipun kelpoisuus tarkistetaan oston yhteydessä.

 • Aikuisille, 55 €
 • Nuorille, alle 19-vuotta 39 €

Sarjaliput, KS

Voimassa 90 päivää ensimmäisestä leimauksesta (1.2. jälkeen ostetut 1 vuoden). Kelpaa maksuvälineenä Nurmijärven kunnan sisäisillä ja Nurmijärveltä Hyvinkäälle tai HSL-alueelle suuntautuvilla matkoilla. Sisältää 20 kpl matkoja, lippu on voimassa 120 minuuttia leimauksesta (Helsinki-Espoo/Vantaa-vyöhykkeet) tai 90 minuuttia (sisäiset ja Hyvinkää). Yölisä peritään klo 0.06-4.40 lähtevillä vuoroilla. Yölisän suuruus on enintään 20 km matkoilla matkan kilometriporrashinta, tätä pidemmillä matkoilla 20 km hinta. Kortti leimataan aina autoon nousun yhteydessä.

Sarjalipun voi ostaa myös Korsisaaren mobiilisovelluksen kautta. Sovelluksen kautta ostettuna liput tulevat voimaan ostohetkellä ja ovat voimassa 90 päivää (1.2. jälkeen ostetut 1 vuoden). Yksittäinen kertalippu on voimassa aina 90 minuuttia. Matkustajan tulee autoon noustessaan näyttää kuljettajalle aktiivinen lippu ja huolehtia akun riittävyydestä koko matkan ajan. Lue lisää mobiilisovelluksesta.

 • Nurmijärvi – Helsinki, 100 € (1.2. alkaen 105 €)
 • Nurmijärvi – Espoo tai Vantaa tai Tuusula, 70 € (1.2. alkaen 73 €)
 • Nurmijärvi – Hyvinkää, 65 € (1.2. alkaen 65 €)
 • 4-11-vuotiaille, 10 matkan Nurmijärven sisäinen, 16 €

Työsuhdematkalippu, KS

Työsuhdematkalipulla voi ostaa kaikkia samoja aikuisten lipputuotteita kuin Korsisaaren matkakortille. Kortin voi tilata vain Korsisaaren verkkokaupan kautta. Lippujen lataaminen onnistuu Nurmijärven R-kioskeilla ja Kampin Matkahuollossa. Oston yhteydessä voi hyödyntää työnantajan tarjoamaa etua, R-kioskeilla Eazybreak työmatkaetua, Smartum Työmatkaetua, ePassi Työmatka tai Edenredin luottokorttia ja Kampin Matkahuollossa Smartum Työmatkaetua, Edenredin luottokorttia tai Matkahuollon paperisia työmatkaseteleitä. Lue lisää työsuhdematkalipusta.

Matkahuollon lipputuotteet

Korsisaari-yhtiöiden joukkoliikenteessä kelpaavat Matkahuollon myymät kertaliput sekä valtakunnalliset sarja- ja kausiliput. Myös Matkahuollon erityisliput kelpaavat (varusmiehen matkakortti tai littera, siviilipalvelusmiehen littera, rikosseuraamusviraston matkaliput, puolustusvoimien palvelukseenastumismääräyksen tai kertausharjoituskutsun yhteydessä olevat matkaliput, bussisetelit, Bussipassi). Tuotteen perässä on MH, jos tuote myydään Matkahuollon matkakortille.

Nettilippu

Nettilippu ostetaan Matkahuollon sivuilta. Nettilippu käy lippuun merkittynä päivänä ja lippuun merkityllä vuorolla. Nettilipun voi ostaa viimeistään 60 minuuttia ennen vuoron lähtöaikaa alkupisteestään. Nettilipun voi ostaa myös Matkahuollon Bussiliput-mobiilisovelluksella.

Vuosiliput, MH

Matkahuollon 22 ja 44 matkan vuosiliput myydään Matkahuollon omalle kortille. Vuosilippujen veloitus perustuu myytävälle kilometrivälille. Katso vuosilippujen hinnat. Vaihdollisella yhteydellä matkustavan tulee pyytää kuljettajalta vaihtolippu, joka luovutetaan jatkoyhteyden kuljettajalle.

Keski-Uudenmaan seutulippu, MH

Voimassa 30 päivää, henkilökohtainen. Voimassa seuraavien kuntien alueella tai välillä tehtävissä matkoissa: Nurmijärvi, Hyvinkää, Tuusula (ei kunnan sisäisillä matkoilla), Järvenpää, Mäntsälä, Sipoo (ei kunnan sisäisillä matkoilla) ja Pornainen. Rajoittamaton määrä matkoja. Ei kelpaa Nurmijärven ohittavassa pikavuoroliikenteessä. Yölisä peritään klo 0.06-4.40 lähtevillä vuoroilla. Yölisän suuruus on enintään 20 km matkoilla matkan kilometriporrashinta, tätä pitemmillä matkoilla 20 km hinta. Kortti leimataan aina autoon nousun yhteydessä. Tarkemmat tiedot seutulipusta löydät Matkahuollon sivuilta.

 • Hinta 63 €

Avustajaetuus

Korsisaaren autoissa vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö matkustaa maksutta. Etuutta hyödyntävä asiakas maksaa oman matkansa. Asiakkaalla tulee olla A-merkitty EU:n vammaiskortti ja vammaiskortti esitetään kuljettajalle linja-autossa. A-merkintä kortissa tarkoittaa sitä, että henkilöllä voi olla mukanaan avustaja tai tukihenkilö.

Autosta ostettuihin kertalippuihin saatavat alennukset

 • alle 4-vuotias lapsi matkustaa aikuisen seurassa veloituksetta (max. 2 lasta/aikuinen)
 • 4-11-vuotias lapsi matkustaa lastenlipun hinnalla (n. 50 % aikuisen hinnasta)
 • 12-16-vuotias saa nuorisoalennuksen (n. 25 %) yli 40 kilometrin matkoilla
 • Eläkeläisalennus (n. 30 %) yli 40 kilometrin matkoilla
 • Opiskelija-, varusmies- ja siviilipalvelusvelvollisen alennus (n. 50 %) yli 20 kilometrin matkoilla
 • Alennuksen saamiseksi asiakkaan on esitettävä asianmukainen todistus.
 • Nuorisolipulla matkustavan tulee pyydettäessä todistaa ikänsä kuljettajalle.
 • Opiskelijan tulee alennuksen saadakseen esittää Matkahuollon opiskelijakortti, Frankin tai Pivon mobiilisovellusten opiskelijakortti, jossa Matkahuollon logo tai opiskelijajärjestön kortti, johon on painettu Matkahuollon liikemerkki. Kadetti saa opiskelija-alennuksen esittämällä puolustusvoimien virallisen henkilökortin.
 • Varusmies saa alennuksen esittämällä varusmieskortin.
 • Siviilipalvelusvelvollinen saa alennuksen esittämällä siviilipalvelustodistuksen.
 • Eläkeläinen saa alennuksen Matkahuollon eläkeläiskortilla, kuvallisella Kelakortilla, joka on varustettu Matkahuollon, VR:n tai Finnairin liikemerkillä, pahvisella Kelan eläkkeensaajakortilla sekä työeläkeyhtiöiden myöntämällä työeläkeläiskortilla; kuvattoman kortin kanssa on esitettävä henkilötodistus (ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti). 65 vuotta täyttänyt saa eläkeläisalennuksen esittämällä henkilötodistuksen.

 

HSL-alue

Liikennealueellamme HSL-kuntia ovat Helsinki, Vantaa, Espoo ja Tuusula. Näiden kuntien alueella tehtävillä matkoilla kelpaavat maksuvälineenä HSL:n matkakortit sekä HSL:n kerta-, vuorokausi- ja mobiililiput. Ne kelpaavat myös Järvenpäähän/Järvenpäästä, mutta eivät Järvenpään paikallisliikenteen linjoilla.
Kaikki HSL-alueella kulkevat linjamme ovat U-linjoja (455, 456, 457, 465), lukuun ottamatta nopeita vuoroja (454X, 458X, 463X ja 464), jotka ajetaan pysähtymättä välillä moottoritie – Ruskeasuo tai muuten suoraan moottoritietä eikä Vanhan Hämeenlinnantien kautta.
Nurmijärvi – Hyrylä – Korso -linja 961 on HSL-linja, mutta Nurmijärven sisäisillä ja Nurmijärven rajan ylittävillä matkoilla eivät kelpaa HSL-liput. Linjan lyhyemmässä versiossa 961B Hyrylä – Korso taas kelpaavat ainoastaan HSL-liput.

Kertamaksu HSL-alueella veloitetaan HSL:n voimassaolevan hinnaston mukaan ja lipulla on vaihto-oikeus HSL:n omiin linjoihin. HSL-alueen ulkopuolelta/-puolelle matkustettaessa ei HSL-alueen lippuja voi käyttää matkan osamaksuna, vaan matka maksetaan kokonaan Korsisaari-yhtiöiden taksan mukaan.