Mobiililippu

– helppo ja nopea vaihtoehto lipun ostamiseen

Mobiililippu on hyvä vaihtoehto, kun matka alkaa pian tai käteistä ei ole.

Korsisaaren sovelluksen voi ladata omalle puhelimelle App Storesta tai Google Playstä. Sovelluksen käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä ja maksutavan valitsemista, paitsi mobiilimaksu-maksutapaa (puhelinlasku) käytettäessä riittää sovelluksen lataaminen.

Sovelluksella voi ostaa kertalippuja, jotka oikeuttavat yhteen vaihdottomaan tai vaihdolliseen kertamatkaan. Lipussa on vaihtoaikaa 90 minuuttia, voimassaolo alkaa tilaushetkestä. Samalla puhelimella voi tilata useammankin lipun yhdessä matkustaville. Maksun jälkeen lippu ilmestyy sovelluksen Ostot-välilehdelle, jolla näkyvät kaikki lippusi. Lipun jäljellä oleva voimassaoloaika näkyy QR-koodin yläpuolella.

Mobiililippu näytetään bussiin noustaessa kuljettajalle, joka tarkistaa voimassaolon. Lipussa on QR-koodin lisäksi näkyvillä jäljellä oleva voimassaoloaika. Matkustajan on pidettävä huoli siitä, että puhelimessa on virtaa koko matkan ajan.

Matkan voi maksaa jälkikäteen veloitettavalla Svea-laskulla, pankki- tai luottokortilla (Visa ja Mastercard), Masterpassilla, Danske Bankin MobilePayllä tai operaattorin Mobiilimaksulla puhelinlaskulle. Lippujen hintoihin lisätään maksutapalisä 0,20 €/kertalippu, luottokorttimaksuista ei peritä maksutapalisää.

Kielivaihtoehdot: suomi, ruotsi ja englanti.

Mobiililipun rajoitukset

Mobiililipulla voi matkustaa Korsisaari-yhtiöiden ajamassa joukkoliikenteessä, ei kuitenkaan linjoilla 224, 618, 625, 723, 737, 918, 919, 932, 965, 974, 964 tai Sampo-liikenne (eikä näiden kirjainyhdistelmillä)

Mikäli matka alkaa tai päättyy HSL-alueella, ei HSL:n matkakorttia tai muuta HSL-lippua voi käyttää matkan osamaksuna. Mobiililippua ei myöskään myydä HSL-alueen sisäisille matkoille, vaan tällöin on käytettävä HSL:n lipputuotteita.

Lippujen hinnat löytyvät lipputuotteet ja maksutavat -osiosta.

Sovelluksen on tehnyt IQ Payments Oy, jonka tietosuojakäytäntö on luettavissa täällä.