Usein kysytyt kysymykset

– 2019 aikataulu, reitit ja matkaliput

 

Olemme koonneet yhteen usein kysyttyjä kysymyksiä ensi vuoden liikenteeseen liittyen. Kysymyksiä ja vastauksia päivitetään asioiden varmistuessa. Käy myös lukemassa Nurmijärven kunnan vastaukset muutokseen liittyen.

Kuka päättää mitä linjoja ajetaan?

 • Liikenteen tilaajat (Uudenmaan ELY-keskus, Nurmijärvi ja Hyvinkää) ovat määritelleet palvelutasoluokat tiesuunnittain ja yhteysväleittäin (vuorovälit ja liikennöintiajat eri viikonpäivinä, vuorokaudenaikoina ja vuodenaikoina). Niiden pohjalta Korsisaari on suunnitellut reitit ja aikataulut. Tilaajat ovat tarkastaneet yhdessä konsultin kanssa, että Korsisaaren tarjoamat reitit ja aikataulut vastaavat palvelutasomäärityksiä.

Kuka päättää linja-autojen aikataulut?

 • Tilaajat hyväksyvät ja vahvistavat erikseen käytettävät aikataulut ja kaikki niiden muutokset. Korsisaari suunnittelee aikataulut tilaajien palvelutasomääritysten mukaisesti ja koululaisvuorojen osalta lisäksi kunnan kuljetussuunnittelijaa kuunnellen.

Miksi Matkahuolto lopettaa Nurmijärvi ja nuorisolippujen myynnin?

 • Nurmijärven kunta irtisanoi sopimuksensa Matkahuollon kanssa näiden lippujen osalta päättymään siten, että matkustusoikeus ei voi ulottua vuoden 2019 puolelle.

Tuleeko ruuhka-aikaan lisää vuoroja Klaukkalasta?

 • Klaukkalan suunnalle tulee lisää Korsisaaren vuoroja 1.1.2019 lähtien. Siten aukkoja ei synny, vaikka kilpailijat lopettaisivatkin omia vuorojaan.

Onko Helsinkiin kulkevat Korsisaaren bussit HSL:n U-linjoja ensi vuonnakin?

 • Kuten nytkin, kaikki muut ovat, mutta eivät pikavuorot (linjat 454 ja 463) eivätkä moottoritievuorot (linja 464).

Onko uudessa aikatauluissa edelleen myös pikavuorot Helsinkiin?

 • Kuten nytkin (linjat 454 ja 463), lisäksi pikavuorot alkavat vuodenvaihteessa pysähtyä Keimolanportilla.

Onko huomioitu, että uusi bussiasema pidentää matka-aikaa eteläisestä Klaukkalasta kouluihin?

 • Matkakeskuksella käymisen vaatima aika on otettu huomioon suunnittelussa.

Onko peruskoululaisten kulkeminen otettu huomioon aikatauluja laadittaessa?

 • On otettu huomioon ja sitä vaadittiin tilaajien tarjouspyynnössä. Koululaisten tarpeista käydään säännöllistä vuoropuhelua kunnan sivistystoimen ja kuljetussuunnittelijan kanssa.

Kuinka paljon uusi Korsisaari kortti maksaa?

 • Uusi kortti maksaa viisi euroa.

Muuttuvatko lippujen hinnat vuoden vaihteessa ja kuka vahvistaa ne?

 • Lippujen hinnat säilyvät ennallaan. Työmatka- , nuoriso- ja Kivistön liityntälippujen hinnoittelusta päättävät liikenteen tilaajat. Kaikki mahdolliset lipun hintojen muutokset vahvistetaan tilaajien hyväksynnällä.

Voinko ostaa alkuun pelkän matkakortin ja ladata siihen lipputuotteen tai arvon myöhemmin?

 • Ei, valitettavasti. Kortilla olisi tällöin eri arvonlisäverokanta kuin lipputuotteen kanssa.

Koska voin ladata Nurmijärvilipun/nuorisolipun Korsisaaren kortille? 

 • Korsisaaren omalle matkakortille voi lippuja ladata 22.10.2018 alkaen Nurmijärven kirkonkylän Matkahuollon asiamiespisteessä. 29.10.2018 aloitetaan myynti Rajamäen, Kirkonkylän ja Klaukkalan Kuonomäentien R-kioskeissa. Tämän lisäksi toteutetaan ruuhka-aikoina Pop-up -myyntejä linja-autoasemilla.

Voiko Korsisaaren matkakortilla matkustaa muiden liikennöitsijöiden busseissa?

 • Kortti ei käy muilla kuin Korsisaarella ja sen alihankkijoilla (M.B. Liikenne Klaukkalan suunnalla ja joillakin Helsingin vuoroilla sekä Hyvinkään Liikenne linjalla 45 välillä Rajamäki – Hyvinkää.

Voiko Korsisaaren matkakortille ladata kautta netissä tai busseissa?

 • Sekä että. Busseissa lisälataus onnistuu nytkin. Lisälatauksia varten tuleva nettisivu aukeaa lähiviikkojen aikana ja sivullemme tulee linkki siihen. Matkahuollon korteille ei nettilatausta kuitenkaan ole.

Onko mahdollista ladata Nurmijärvilippu/nuorisolippu Korsisaaren kortille linja-autossa?

 • Suosittelemme käyttämään verkkokauppaa, R-kioskeja ja Nurmijärven Kirkonkylän Matkahuollon asiamiespistettä. Lataus on mahdollista myös bussissa, mutta aikataulujen sujuvuuden varmistamiseksi suosittelemme käyttämään edellä mainittuja myyntipisteitä.

Koska ostopaikka on viikonloppuisin R-kioski. Onhan R-kioskien henkilökunta koulutettu, jotta jokainen tuntityöläinenkin osaa sen toiminnon ja korttiaihioita riittää?

 • Koulutus on juuri alkamassa ja R-kioskeilla tulee olemaan vastuuhenkilöt, jotka vastaavat osa-aikaisten ja tuntityöläisten koulutuksesta. Tämän lisäksi viikonloppuna kortille pystyy lataamaan lisäkautta myös verkkokaupan kautta.

Voiko Korsisaaren matkakortille Nurmijärvilippua ladattaessa hyödyntää työmatkaseteleitä?

 • R-kioskeilta ostettaessa voi käyttää sähköisiä työmatkaseteleitä (Eazybreakin mobiili työmatkaseteli, ePassin TyömatkaPassi, Smartumin Työmatkasaldo ja Edenredin Ticket Transport). Matkahuollon työmatkaseteli ei käy.

Mitä hyötyä on arvon lataamisesta Korsisaaren matkakortille?

 • Arvo on yksi maksuväline muiden joukoissa. Arvon lataus on usein toivottu ominaisuus nuorten matkakorteissa. Arvolla on myös mahdollisuus laajentaa kortille ladatun kauden matkustusoikeutta maksamalla lisähinta kauden matkustusvyöhykkeen ylittämisestä.

Voiko Matkahuollon kortin vaihtaa Korsisaaren korttiin vai pitääkö ostaa uusi?

 • Kyllä, pitää ostaa uusi. Matkahuollon kortit jäävät nykyisille haltijoilleen eikä Matkahuolto lunasta niitä takaisin. Niille voi edelleen ladata muita Matkahuollon lipputuotteita Matkahuollon toimipisteissä.

Kuinka kauan voin ladata Nurmijärvilipun/nuorisolipun Matkahuollon matkakortille?

 • Tyhjälle kortille voi ladata vielä 1.11. täyden kauden ja 2.11. seuraavan eli kortilla voi olla voimassa yhtaikaa enintään 59 päivää kautta. Jolloin matkustusoikeus kortilla päättyy 31.12.2018.

Kuinka kauan voin ladata Nurmijärvilippua/nuorisolippua muiden liikennöitsijöiden busseissa?

 • Matkahuollon matkakortille lataukset päättyvät 2.11. matkahuollon toimipisteissä ja muiden liikennöitsijöiden busseissa.

Kelpaako Matkahuollon kortille ladattu arvo jatkossakin Korsisaaren bussiin?

 • Kyllä kelpaa. Arvo on käytännössä maksuväline kuten pankkikortti, joten sitä voi käyttää kertalipun ostamiseen bussissa.

Voiko Matkahuollon lipulla maksaa Korsisaaren bussissa?

 • Matkahuollon lipputuotteet käyvät jatkossakin (esim. 22 ja 44 matkan liput, opiskelijaliput, varusmiesten matkakortit jne.). Näiden lisäksi vuoden 2018 loppuun asti Matkahuollon kortille ladatut Nurmijärviliput ja nuorisoliput kelpaavat busseissamme.

Käykö Matkahuollon lipputuotteet jatkossakin Korsisaaren vuoroissa?

 • Kaikki voimassa olevat Matkahuollon lipputuotteet hyväksytään Korsisaaren autoissa jatkossakin.

Voinko matkustaa Kelan tukemalla koululaislipulla Korsisaaren busseissa jatkossakin?

 • Kelalla on sopimus Matkahuollon kanssa, joten Kelan tukemien opiskelijalippujen kohdalla mikään ei muutu ja liput käyvät kaikkien liikennöitsijöiden autoissa.

Pystyykö Korsisaaren busseissa ostamaan Matkahuollon lipputuotteita?

 • Autoissa voi, kuten nytkin, ostaa kertalippuja ja lisäladata Matkahuollon kausi- ja sarjalippuja sekä matkakortin arvoa.

Miksi uudet lipputuotteet eivät kelpaa Linjaliikenne Kivistön, Pekolan tai Pohjolan Liikenteen busseissa?

 • Lippuyhteistyön riskinä on kilpailulain kieltämä lippuyhteistyöjärjestely, jonka tarkoituksena tai seurauksena on ainakin kilpailun estäminen, rajoittaminen tai vääristäminen. Kilpailijoiden väliset perusteettomat lippuyhteistyösopimukset voisivat johtaa myös kilpailijoiden välisenä alueellisen markkinoiden- ja asiakkaidenjaon kautta kilpailulaissa kiellettyyn yhteistyömuotoon.

  Kilpailulainsäädännön noudattamisen kannalta varmempaa on se, että Nurmijärven Linja Oy ja sen kilpailijat luovat ja kehittävät omia lipputuotteittaan. Siten edistävät kilpailua markkinaehtoisten liikenteenharjoittajien ja ei yksinoikeuteen perustuvan alueellisen käyttöoikeussopimuksen liikenteenharjoittajan välillä. Asiakkaittensa kuljetuspalvelun laatua kehittäen sen sijaan että, yrittäisivät yhdenmukaistaa markkinakäyttäytymistään hankkimalla tietyn liikenteenharjoittajan lippu- ja maksujärjestelmän linja-autoihinsa.

 

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Lähetä kysymys palautelomakkeen kautta.

 

Tilaa alta meidän uutiskirje, niin saat ajankohtaista tietoa joukkoliikenteen uudesta sopimuksesta.