Koulutus taksinkuljettajaksi

Korsisaari-yhtiöiden ja Hyria koulutus Oy:n taksinkuljettajakoulutus 23.3. – 12.6.2020

  • Haku koulutukseen päättyy 12.3.2020
  • Infotilaisuus 27.2.2020 Hyria Helsingissä, Malmin asematie 6, Helsinki

Kiinnostaako sinua työskentely taksinkuljettajan monipuolisessa tehtävässä, mutta ammattipätevyys puuttuu vielä?

Ilmoittaudu Korsisaari-yhtiöiden ja Hyria Koulutus Oy:n yhteistyössä järjestämään taksinkuljettajakoulutukseen Hyrian Helsingin toimipisteessä Helsingin Malmilla. Kurssi järjestetään 23.3. – 12.6.2020.

Infotilaisuus

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus torstaina 27.2.2020 klo 9.30 Hyria Helsingissä, Osoite: Malmin asematie 6, Helsinki. Tervetuloa.

Kouluttajat

Hyria on ammatillisen koulutuksen oppilaitos, joka tarjoaa mm. logistiikka- ja kuljetusalan koulutuksia, jotka antavat hyvät valmiudet toimia näiden alojen alan työtehtävissä.

Korsisaari-konsernilla on jo yli 90 vuoden kokemus henkilöliikenteestä. Korsisaari-yhtiöiden toimialoja ovat joukkoliikenne, tilausajot, taksiliikenne, sairaankuljetuspalvelut ja autokoulu. Olemme mukava ja vakaa nurmijärveläinen perheyritys. Meillä tärkeitä arvoja ovat laadukas asiakaspalvelu, turvallisuus ja ympäristöasiat.

Taksialalla olemme merkittävä toimija. Taksipalveluihimme kuuluvat koululaiskuljetukset, kuljetukset esteettömillä takseilla sekä perinteisillä pikkutakseilla. Taksitoimintaa meillä on Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä lähes 50 taksin ja 70 ammattilaisen voimin. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Lohjalla ja Vihdissä. Oma matkapalvelukeskuksemme hallinnoi omia sopimusajojamme. Lisäksi taksimme toimivat Lähitaksin ja Taksi Helsingin taksikeskuksissa ja ajavat näiden välittämiä taksikuljetuksia.

Arvostamme henkilöstöämme ja tarjoamme taksinkuljettajien työkäyttöön laadukkaan kaluston: henkilö- ja tila-autot. Meillä on hyvä tiimi ja ammattitaitoiset esimiehet ja palvelukeskus.

Jos pidät asiakaspalvelusta ja ihmisten kanssa työskentelystä, hae taksinkuljettajan koulutukseen. Odotamme sinulta vähintään vuoden voimassa ollutta B-luokan ajokorttia, luotettavuutta, motivaatiota taksinkuljettajan työhön ja perustaitoja suomen kielestä.

Koulutuspaikka ja -aika

Hyria Helsinki, Osoite: Malmin asematie 6, Helsinki

Koulutus kestää noin kolme kuukautta. Koulutus pidetään 23.3. – 12.6.2020. Haku koulutukseen päättyy 12.3.2020.

Kurssin sisältö ja tavoite

Taksinkuljettajakoulutuksessa suoritetaan logistiikan perustutkinnosta tutkinnon osa, taksikuljetukset (15 osaamispistettä). Tutkinnon osassa opiskelija suorittaa taksinkuljettajan ammattipätevyyskokeen. Koulutuksessa suoritetaan myös taksikeskuksen taksinkuljettajakoulutus.

Logistiikan perustutkinnon osa Taksikuljetukset (15 ops) sisältää:

  • Asiakaspalvelu ja taksinkuljettaja työssä
  • Taksamittarit ja eri maksuvälineiden käyttö
  • Kutsun vastaanotto ja vastaus sekä ennakkokutsut
  • Asiakkaalta jääneen omaisuuden käsittely, löytötavara
  • Alan lainsäädäntö
  • Taksinkuljettajan työ- ja lepoajat

Lisätietoja saat Opetushallituksen e-Perusteet -palvelusta: Logistiikan perustutkinnon perusteet.

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena sisältäen lähiopetusta ja työssäoppimista (koulutus-/oppisopimuksena). Koulutuksen järjestäjä huolehtii taksinkuljettajakokeen järjestämisestä.

Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden hinnanmuutokseen, koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutukseen valitun tulee kuitenkin itse maksaa taksinkuljettajan ajolupaan liittyvät viranomaismaksut (mm. taksinkuljettajan koe 100 €, taksinkuljettajan ajolupahakemus 45 € ja lääkärintodistus). Koulutus on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa.

Kenelle koulutus on tarkoitettu

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään taksinkuljettajan monipuolisessa tehtävässä. Taksinkuljettajan työ vastuullista ja vaihtelevaa asiakaspalvelutyötä.

Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi yhteydenottopyynnöllä ennen koulutukseen hakemista tai soita TE-toimiston puhelinpalveluun 0295 025 500 Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta.

Henkilö, jolla on laaja ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa suoraan näytöissä ilman tutkintokoulutukseen osallistumista.

Koulutukseen hakeminen

Hae koulutukseen 12.3.2020 mennessä.

Hae koulutukseen

 

Hakijat kutsutaan haastatteluun 13.3.2020 mennessä. Haastattelukutsu voidaan lähettää jo hakuaikana. Haastattelut pidetään Korsisaaren tiloissa, osoite: Alhonniituntie 1, Nurmijärvi. Haastattelun yhteydessä pidetään ajotesti. Haastattelut pidetään suomen kielellä.

Hyria tiedottaa opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti.

Otathan yhteyttä! Lisätietoa koulutuksesta antaa:
Hyria, koulutuspäällikkö Jarmo Auromaa, puhelin: 040 760 8664, sähköposti: jarmo.auromaa@hyria.fi
Hyria hakutoimisto, jatkuva haku, puhelin: 020 690 159, sähköposti: hakutoimisto@hyria.fi

Lisätietoja koulutuksesta