Taksinkuljettajakoulutus

 

Taksinkuljettajakoulutus / Korsisaari-yhtiöt

 • Taksinkuljettajakoulutus, haku päättyy sunnuntaina 23.8.2020
 • Taksinkuljettajakoulutuksen kesto 14.9. – 11.12.2020

 

Hae koulutukseen

 

 

Kiinnostaako sinua työskentely taksinkuljettajan monipuolisessa tehtävässä, mutta ammattipätevyys puuttuu vielä?

Ilmoittaudu Korsisaari-yhtiöiden ja Hyria Koulutus Oy:n yhteistyössä järjestämään taksinkuljettajakoulutukseen. Koulutus kestää noin kolme (3) kuukautta.

 

Koulutuspaikka

Hyria Helsinki, Malmin asematie 6, Helsinki.

 

Infotilaisuus

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus torstaina 13.8. klo 10 Malmilla, osoite: Hyria, Malmin asematie 6, Helsinki

 

Taksinkuljettajakoulutuksen kouluttajat

Hyria on ammatillisen koulutuksen oppilaitos, joka tarjoaa mm. logistiikka- ja kuljetusalan koulutuksia, jotka antavat hyvät valmiudet toimia näiden alojen alan työtehtävissä.

Korsisaari-konserni on yli 90 vuotta vanha henkilöliikenteen parissa toimiva nurmijärveläinen yritys.  Konsernin palveluihin kuuluvat linja-autojen osalta joukkoliikenne ja tilausajot, taksipalvelut perinteisillä pikkutakseilla ja esteettömillä takseilla, koululaiskuljetukset sekä sairaankuljetuspalvelut ja autokoulupalvelut. Korsisaari-konserni on merkittävä taksialan toimija. Taksitoimintaa konsernilla on Uudellamaalla sekä Päijät-Hämeessä lähes 50 taksin ja 70 ammattilaisen voimin.

Korsisaari-konsernin päätoimipaikka sijaitsee Nurmijärvellä, jossa sijaitsee myös matkapalvelukeskus, joka hallinnoi ja ajattaa takseillamme omia sopimusajojamme. Omien sopimusajojemme lisäksi taksimme toimivat Lähitaksin ja Taksi Helsingin taksikeskuksissa ja ajavat näiden välittämiä taksikuljetuksia.

 

Taksinkuljettajakoulutuksen sisältö ja tavoite

Tutkinto: Logistiikan perustutkinto

Tavoite: Taksinkuljettajakoulutuksessa tavoitteena on suorittaa logistiikan perustutkinnosta tutkinnon osa, taksikuljetukset (15 osaamispistettä) ja työllistyä taksinkuljettajan tehtäviin. Tutkinnon osassa opiskelija suorittaa taksinkuljettajan ammattipätevyyskokeen. Koulutuksessa suoritetaan myös taksikeskuksen taksinkuljettajakoulutus.

Sisältö:
Logistiikan perustutkinnon osa Taksikuljetukset (15 ops) sisältää:

 • Asiakaspalvelu taksinkuljettajan työssä
 • Taksamittarit ja eri maksuvälineiden käyttö
 • Kutsun vastaanotto ja vastaus sekä ennakkokutsut
 • Asiakkaalta jääneen omaisuuden käsittely, löytötavara
 • Alan lainsäädäntö
 • Taksinkuljettajan työ- ja lepoajat

Lisätietoja saat Opetushallituksen e-Perusteet -palvelusta:
Logistiikan perustutkinnon perusteet

 

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Henkilö, jolla on laaja ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa suoraan näytöissä ilman tutkintokoulutukseen osallistumista.

 

Taksinkuljettajakoulutuksen toteutus

Taksinkuljettajakoulutus kestää noin kolme (3) kuukautta. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena sisältäen lähiopetusta ja työssäoppimista (koulutus-/oppisopimuksena). Koulutuksen järjestäjä huolehtii taksinkuljettajakokeen järjestämisestä.

 

Hinta

Koulutus on opiskelijalle maksutonta opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa. Koulutukseen valitun tulee kuitenkin itse kustantaa taksinkuljettajan ajolupaan liittyvät viranomaismaksut (mm. taksinkuljettajan koe 100 €, taksinkuljettajan ajolupahakemus 45 € ja lääkärintodistus).

 

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään taksinkuljettajien monipuolisissa tehtävissä. Työnkuvaan kuuluu mm. erilaisten asiakasryhmien asiakaspalvelu ja kyyditseminen.

Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista.

Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta

Koulutuksen aikaisista etuuksista saat lisätietoa Työlinjan koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

 

Taksinkuljettajakoulutukseen hakeminen

Hakuaika päättyy sunnuntaina 23.8.2020.

Hae koulutukseen

 

Hakijat kutsutaan haastatteluun 24.8.2020 mennessä. Haastattelukutsu voidaan lähettää jo hakuaikana.
Haastattelut pidetään ke 26.8. Hyrian tiloissa Malmilla (Malmin asematie 6, Helsinki). Haastattelun yhteydessä pidetään ajotesti. Haastattelut pidetään suomen kielellä.

Hyria tiedottaa opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti.

 

Lisätietoja koulutuksesta

 

 

Peruutusehdot

Peruutus voidaan tehdä viimeistään 14 päivän kuluttua opiskelupaikan saamisesta. Jos opiskelija on aloittanut koulutuksen tämän ajan sisällä, tässä tapauksessa peruutusoikeus päättyy koulutuksen aloittamiseen. Peruutusilmoitus tehdään sähköpostilla hakutoimisto@hyria.fi

Maksullisissa koulutuksissa Hyria veloittaa koko opiskelijamaksun, mikäli koulutukseen valittu jättää saapumatta ilman peruutusilmoitusta. Opiskelijamaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.

Peruutusehdot eivät koske oppisopimusopiskelijaa.

Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden hinnanmuutokseen, koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.

 

Lisätietoja

Lyhytkestoinen opiskelu työttömyysetuudella

Jos olet työtön työnhakija, sinun on mahdollista opiskella lyhytkestoisia eli enintään kuuden kuukauden opintoja työttömyysetuudella.

Saat opiskella työttömyysetuudella puoli vuotta, jos:

 • olet vähintään 25-vuotias
 • opinnot antavat ammatillisia valmiuksia tai tukevat yritystoimintaa
 • opintojesi tulee edistää työllistymistä, eikä lakia voi soveltaa esimerkiksi selkeästi harrastusluonteisiin opintoihin tai yli kuusi kuukautta kestäviin opintoihin.

Näin toimitaan lyhytkestoisten opintojen kanssa

Kaikista opinnoista tulee jatkossakin ilmoittaa etukäteen TE-toimistoon, joka tekee niistä tarvittaessa selvityksen. TE-toimisto antaa opinnoista aina työvoimapoliittisen lausunnon. Ole siis yhteydessä TE-toimistoon ennen opintojesi alkamista.

Älä ilmoita lyhyistä opinnoista muutosilmoituksella Oma asioinnissa, vaan ota yhteyttä TE-toimistoon ennen opintojen alkamista yhteydenottopyynnöllä tai soita TE-toimiston puhelinpalveluun 0295 025 500.

 

Otathan yhteyttä! Lisätietoa koulutuksesta:

 

Hyria, Jarmo Auromaa, koulutuspäällikkö, 040 760 8664, jarmo.auromaa@hyria.fi
Hyria hakutoimisto jatkuva haku, 020 690 159, hakutoimisto@hyria.fi