Taksinkuljettajakoulutus / Korsisaari-yhtiöt ja Hyria

 

Taksinkuljettajakoulutus järjestetään yhteistyössä Hyrian kanssa. Koulutus kestää noin neljä (4) kuukautta. Taksinkuljettajakoulutuksessa suoritetaan logistiikan perustutkinnosta tutkinnon osa, ”Taksiliikenteen kuljettajana työskentely”, 25 osp. Tutkinnon osassa opiskelija suorittaa lainsäädännön vaatimat luvat taksin kuljettamiseen.

Korsisaari-yhtiöt on vakavarainen perheyhtiö, joka toimii joukkoliikenteentilausajojen ja taksiliikenteen toimialoilla. Korsisaari-yhtiöt on merkittävä taksialan toimija. Taksitoimintaa on Uudellamaalla sekä Päijät-Hämeessä lähes 50 taksin ja 70 ammattilaisen voimin.

Pääkonttorimme sijaitsee Nurmijärvellä Alhonniitussa, jossa on myös matkapalvelukeskus. Matkapalvelukeskus hallinnoi ja tekee ajojärjestelyn talon sopimuskuljetuksille.  Sopimuskuljetusten lisäksi taksimme toimivat Lähitaksin ja Taksi Helsingin taksikeskuksissa ja ajavat näiden välittämiä taksikuljetuksia.

 

Taksinkuljettajakoulutus tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa logistiikan perustutkinnon osatutkinto (Taksiliikenteen kuljettajana työskentely, 25 osp) ja työllistyä taksinkuljettajan tehtäviin. Hakijalta edellytetään B-ajokorttia.

 

Missä taksinkuljettajakoulutus järjestetään?

Hyria, Malmin asematie 6, Helsinki

 

Taksinkuljettajakoulutus aikataulu

Koulutuksen toteutuksen aikataulu on 17.4.–18.8.2023

Hakuaika päättyy torstaina 26.3.2023

Hakijat kutsutaan haastatteluun 30.3. mennessä. Haastattelukutsu voidaan lähettää jo hakuaikana.

Haastattelut pidetään Korsisaaren tiloissa Nurmijärvellä (Alhonniituntie 1, Nurmijärvi). Haastattelun yhteydessä pidetään ajotesti. Haastattelut pidetään suomen kielellä.

Koulutuksesta järjestetään INFO-tilaisuus 8.3. ja 22.3 Hyria, Malmin asematie 6, Helsinki

 

Taksinkuljettajakoulutus hinta

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa. Koulutukseen valitun tulee kuitenkin itse kustantaa taksinkuljettajan ajolupaan liittyvät viranomaismaksut (mm. taksinkuljettajan koe, taksinkuljettajan ajolupahakemus, sekä tarvittava lääkärintodistus).

 

Kenelle taksinkuljettajakoulutus sopii?

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään taksinkuljettajien monipuolisissa tehtävissä. Työnkuvaan kuuluu mm. erilaisten asiakasryhmien asiakaspalvelu ja kyyditseminen.

Hakijalta edellytetään ainakin seuraavat taksinkuljettajan ajolupaan liittyvät asiat:

  • olet saanut B-luokan ajokortin vähintään vuotta aiemmin Suomessa tai muussa EU- tai ETA-valtiossa,
  • et ole ajokiellossa,
  • sinulla ei ole luvan myöntämisen estäviä rikos- tai sakkorekisterimerkintöjä.
  • Lisätietoja taksiluvasta Traficomin sivuilta

 

Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville. Selvitä kuitenkin ennen opintoihin hakeutumista, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Koulutuksen aikaisista etuuksista saat lisätietoa Työlinjan koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta TE-toimiston sivuilta.

 

Lyhytkestoinen opiskelu työttömyysetuudella

Jos olet työtön työnhakija, sinun on mahdollista opiskella lyhytkestoisia eli enintään kuuden kuukauden opintoja työttömyysetuudella.

Saat opiskella työttömyysetuudella puoli vuotta, jos

  • olet vähintään 25-vuotias
  • opinnot antavat ammatillisia valmiuksia tai tukevat yritystoimintaa

Opintojesi tulee edistää työllistymistä, eikä lakia voi soveltaa esimerkiksi selkeästi harrastusluonteisiin opintoihin tai yli kuusi kuukautta kestäviin opintoihin.

 

Miten toimia lyhytkestoisten opintojen kanssa?

Ilmoita opinnoista etukäteen TE-toimistoon, joka tekee niistä tarvittaessa selvityksen. TE-toimisto antaa opinnoista aina työvoimapoliittisen lausunnon.

Lyhyistä opinnoista ei tule ilmoittaa muutosilmoituksella, vaan ole yhteydessä TE-toimistoon ennen opintojen alkua yhteydenottopyynnöllä tai soittamalla puhelinpalveluun 0295 025 500.

 

Koulutuksen toteutus

Taksinkuljettajakoulutus kestää noin neljä (4) kuukautta. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena sisältäen lähiopetusta ja työssäoppimista (koulutus-/oppisopimuksena). Koulutuksen järjestäjä huolehtii taksinkuljettajakokeen järjestämisestä.

 

Lisätietoja koulutuksesta

Hyria, Jarmo Auromaa, p. 040 7608664, jarmo.auromaa@hyria.fi

 

Täytä hakemus