Ohjeita matkustajalle

Yleistä matkustamisesta

Pysähdysmerkki on annettava ajoissa sekä autoon noustessa että autosta poistuessa. Pimeällä heijastin, kännykän valaistu näyttö tai taskulamppu ovat erinomainen apu siihen, että kuljettaja havaitsee sinut ajoissa.

Istuinpaikalle asennetun turvavyön käyttö on Suomen lain mukaan pakollista. Enimmäkseen autoissamme on ns. lannevyöt, mutta joissakin autoissa on henkilöautoista tuttu 3-pistevyö. Joissakin linja-autoissamme ei kuitenkaan ole turvavöitä (osa matalalattiaisista kaupunkiautoista), ja näitä autoja pyritäänkin käyttämään vain Nurmijärven kunnan sisäisillä linjoilla. Osassa autoista on rekisteröityjä seisomapaikkoja, joita valitettavasti joudumme joskus ruuhka-aikoina käyttämään.

Huomioithan kanssamatkustajat ja kuljettajan käyttäessäsi matkapuhelinta tai muita elektronisia laitteita. Musiikkia kuunnellessasi tai videoita katsellessasi käytä kuulokkeita ja maltillista äänenvoimakkuutta. Poistu mieluiten keski- tai takaovista. Näin helpotat omalta osaltasi vuoron aikataulussa pysymistä.

Jatkoyhteyden varmistaminen vaihdollisella yhteydellä

Korsisaaren aikatauluissa mainituilla vuoroilla on oikeus maksuttomaan vaihtoon jatkoyhteydelle matkalipun voimassaoloaikana. Voimassaoloajat löydät sivulta Lipputuotteet ja maksutavat.

Kun nouset linja-autoon, muistathan mainita kuljettajalle, jos olet vaihtamassa linja-autoa ja mille linjalle vaihdat. Jatkoyhteyden auto odottaa, kun kuljettajalla on tieto vaihtomatkustajista.

Klaukkalan Matkakeskukselta Helsinkiin lähtevät jatkoyhteyden vuorot eivät aamuisin (klo 6.30-9.00) odota vaihtomatkustajia vuorovälin ollessa 15 minuuttia. Jatkoyhteys on tällöin seuraavaan Helsinkiin lähtevään linja-autoon.

Lepsämän, Mäntysalon ja Röykän taajamien välillä matkustettaessa vaihto kannattaa tehdä Matkakeskuksen sijasta vanhan linja-autoaseman pysäkillä.

Yötaksa

Klo 00.06 – 04.40 lähtevillä vuoroilla on käytössä yötaksa, joka on 20 km saakka kaksinkertainen matkalipun hinta, ja 20 km pidemmillä matkoilla matkalipun hintaan lisätään 20 km taksa.

Matkakortit

Matkakorteilla maksavat voivat halutessaan pyytää kuljettajaa tulostamaan tositteen, josta näkyy neljä viimeistä matkaa ja kauden voimassaoloaika tai sarjalipusta jäljellä olevien matkojan määrä sekä mahdollinen arvokukkaron saldo. Kaikissa vuoroissamme on mahdollista myös lisäladata matkakortteja. Uuden kortin hankinta lipputuotetta vaihdettaessa ja tuotenumeron vaihto vaativat asiointia joko Nurmijärven Alhonniitun varikolla, Alhonniituntie 1 (Korsisaaren matkakortit) tai Matkahuollon toimipisteessä (Matkahuollon kortit).

Suuret tavarat (lastenvaunut, sukset, polkupyörät, potkulaudat)

Lastenvaunut ja sukset kulkevat vuoroissamme veloituksetta mikäli bussissa on tilaa. Polkupyöristä ja sähköpotkulaudoista peritään aina alin kertamaksu. Kokoontaitettavan polkupyörän tai potkulaudan saa ottaa ilman lisämaksua mukaan bussiin, mikäli se on pakattu pussiin tai vastaavaan.

Lemmikit

Koiria tai muita pieneläimiä voidaan kuljettaa vuoroissamme veloituksetta, mikäli kukaan jo kyydissä oleva asiakas ei ole ennalta ilmoittanut mahdollisesta allergiasta. Mikäli eläin on niin iso, että se vie matkustajapaikan, peritään alin aikuisen kertamaksu.

Löytötavarat

Bussiin jääneet tavarat ja Korsisaaren matkakortit kuljettaja vie Alhonniitun varikolle. Matkahuollon matkakortit toimitamme ensi tilassa Matkahuollon Kampin lipunmyyntipisteeseen ja arvotavarat (kännykät, lompakot) toimitamme viikon kuluessa Nurmijärven palvelutoimistoon, Keskustie 2 A (poliisipalvelut). Muut löytötavarat säilytämme kuukauden ajan varikolla. Tavaran katoamistilanteessa ota yhteyttä Korsisaaren varikolle puhelimitse 09 878 9900 (ma-pe klo 7.00-17.00) tai sähköpostilla ajot@korsisaari.fi.

Lähtölaiturit Kampin terminaali (U= U-liikennettä)

Lähdöt klo 6-22
Laituri 12463X nopea vuoro moottoritietä Nurmijärvi - Rajamäki
464 vakiovuoro moottoritietä Nurmijärvi - Rajamäki
U465 vakiovuoro Syväoja - Nurmijärvi - Rajamäki
U465B vakiovuoro Syväoja - Nurmijärvi
Laituri 14U453 vakiovuoro Klaukkala - Lepsämä
454X nopea vuoro moottoritietä Klaukkalaan
U455 (A) vakiovuoro Klaukkala (- Mäntysalo)
U456 (A) vakiovuoro Klaukkala - Perttula - Nurmijärvi (- Rajamäki)
U457 (A) vakiovuoro Klaukkala - Perttula - Röykkä - Rajamäki (- Nurmijärvi)
458X nopea vuoro moottoritietä Klaukkala – Perttula - Röykkä - Vihtijärvi
Lähdöt klo 22 alkaen
Laituri 4Kaikki lähdöt Klaukkalan ja Nurmijärven suuntiin

Lähtölaiturit Nurmijärven linja-autoasemalla

LaituriSuunta
Laituri 1Hämeenlinnanväylää tai Vanhaa Hämeenlinnantietä Helsinkiin
Laituri 2Yhteysliikenne Toreeniin/-sta ja Laidunkaareen/-sta
Laituri 3Rajamäen suunta ja Hyvinkään vuorot
Laituri 4Klaukkalan suunta
Laituri 5Raala-Nukari ja Perttulassa vaihtaen Nummenpää
Laituri 6Tilausajot
Laituri 7Linja 961 Palojoki - Hyrylä - Riihikallio - Korso

Laiturin 7 etupuolelta katoksen vierestä Kivenkyyti (Kirkonkylän kutsuliikenne) sekä linja 3 (Järvikierros: Hongisoja - Taipaleentie - Suontaantie - Kirkkotie -Nurmijärvi)

Lähtölaiturit Klaukkalan Viirinlaakson matkakeskuksessa

Laituri Suunta
Laituri 1Helsinkiin ja Kivistön asemalle lähtevät vuorot
Laituri 2Mäntysaloon
Laituri 3Perttulan kautta Nurmijärven kirkonkylään
Laituri 4Lepsämään ja Rinnekotiin
Laituri 6Harjulaan, Lahnuksentietä Kalajärvelle, Kivenkyydin linjat

Lähtölaiturit Rajamäen linja-autoasemalla

LaituriSuunta
Laituri 1Nurmijärven suunta
Laituri 2Hyvinkään suunta ja linja 20 Rajamäen ympäristössä
Laituri 3Röykän suunta


Liityntäpysäköinti

Kirkonkylä: linja-autoasema, Mahlamäentie 2 (K-Supermarketin piha), Myllykukko
Klaukkala: Viirinlaakson matkakeskus, lisäksi vanhaa linja-autoasemaa vastapäätä, kulku Klaukkalantieltä
Rajamäki: Kiljavantie 4

Palautteet

Otamme mielellämme vastaan palautteita ja kehittämisehdotuksia toimintamme laadun parantamiseksi sähköpostilla palaute@korsisaari.fi tai palautelomakkeella.

Mukavaa Matkaa!