Ohjeita matkustajalle

Yleistä matkustamisesta

Pysähdysmerkki on annettava ajoissa sekä autoon noustessa että autosta poistuessa. Pimeällä heijastin tai taskulamppu ovat erinomainen apu siihen, että kuljettaja havaitsee sinut ajoissa.

Istuinpaikalle asennetun turvavyön käyttö on Suomen lain mukaan pakollista. Enimmäkseen autoissamme on ns. lannevyöt, mutta joissakin henkilöautoista tuttu 3-pistevyö. Mikäli turvavyötä ei ole asennettu, myöskään käyttöpakkoa ei ole. Osassa autoista on rekisteröityjä seisomapaikkoja, joita valitettavasti joudumme joskus ruuhka-aikoina käyttämään.

Huomioithan kanssamatkustajat ja kuljettajan käyttäessäsi matkapuhelinta tai muita elektronisia laitteita. Musiikkia kuunnellessasi tai videoita katsellessasi, käytä kuulokkeita ja maltillista voimakkuutta. Poistu mieluummin keski- tai takaovista. Näin nopeutat omalta osaltasi vuoron aikataulussa pysymistä.

Yötaksa

Klo 00 – 04 lähtevillä vuoroilla on käytössä yötaksa, joka on 20 km saakka kaksinkertainen matkalipun hinta. 20 km pidemmillä matkoilla matkalipun hintaan lisätään 20 km taksa.

Älykortit

Älykorteilla maksavat voivat halutessaan pyytää kuljettajaa tulostamaan tositteen, josta näkyy neljä viimeistä matkaa ja voimassaolopäivät. Kaikissa vuoroissamme on mahdollista myös uudelleen ladata älykortteja. Uuden kortin hankinta ja tuotenumeron vaihto vaativat asiointia Matkahuollon toimipisteessä.

Suuret tavarat (Lastenvaunut, sukset, polkupyörät)

Lastenvaunut ja sukset kulkevat vuoroissamme veloituksetta mikäli bussissa on tilaa. Polkupyöristä peritään aina alin kertamaksu. Kokoontaitettavan polkupyörän saa ottaa ilman lisämaksua mukaan bussiin, mikäli se on pakattu pussiin tai vastaavaan.

Lemmikit

Koiria tai muita pieneläimiä voidaan kuljettaa vuoroissamme veloituksetta, mikäli kukaan jo kyydissä oleva asiakas ei ole ennalta ilmoittanut mahdollisesta allergiasta. Mikäli eläin on niin iso, että vie matkustajapaikan, peritään alin aikuisen kertamaksu.

Löytötavarat

Bussiin jääneet tavarat kuljettaja vie Alhonniitun varikolle. Matkakortit toimitamme viipymättä Nurmijärven Matkahuollon asiamiespisteeseen ja arvotavarat (kännykät, lompakot) toimitamme viikon kuluessa Nurmijärven palvelutoimistoon, Keskustie 2 A (poliisipalvelut). Muut löytötavarat säilytämme kuukauden ajan varikolla. Katoamistilanteessa ottakaa yhteyttä Korsisaaren varikolle puhelimitse 09 878 9900 (ma-pe klo 7.00-17.00) tai sähköpostilla ajot@korsisaari.fi.

Lähtölaiturit Kampin terminaali (U= U-liikennettä)

Lähdöt klo 6-22
Laituri 10U663 Helsinki - Hyrylä - Jokela - Hyvinkää
637 Helsinki - Hyrylä - Nurmijärvi - Rajamäki
Laituri 12463 nopea vuoro moottoritietä Nurmijärvi - Rajamäki
464 vakiovuoro moottoritietä Nurmijärvi - Rajamäki
U465 vakiovuoro Syväoja - Nurmijärvi - Rajamäki
Laituri 14454 nopea vuoro moottoritietä Klaukkalaan
U455 vakiovuoro Klaukkala - Mäntysalo
U456 vakiovuoro Klaukkala - Perttula - Nurmijärvi - Rajamäki
U457 vakiovuoro Klaukkala - Röykkä - Rajamäki - Nurmijärvi
Lähdöt klo 22 alkaen
Laituri 4Kaikki lähdöt

 

Lähtölaituri Nurmijärven linja-autoasemalla

LaituriSuunta
Laituri 1Hämeenlinnanväylää Helsinkiin
Laituri 2Yhteysliikenne Laidunkaareen ja Laidunkaaresta
Laituri 3Rajamäen suunta ja Hyvinkään vuorot
Laituri 4Klaukkalan suunta
Laituri 5Raala-Nukari, Nummenpää
Laituri 6Tilausajot
Laituri 7Hyrylä ja Palojoen suunta

 

Lähtölaituri Klaukkalan linja-autoasemalla

Laituri Suunta
Laituri 1Helsinkiin lähtevät vuorot
Laituri 2Mäntysaloon
Laituri 3Linjat 56 ja 57
Laituri 4Linjat 31, 32, 33 ja 34
Laituri 6Linjat 38 ja 39

 

Lähtölaituri Rajamäen linja-autoasemalla

LaituriSuunta
Laituri 1Nurmijärven suunta
Laituri 2Hyvinkään suunta
Laituri 3Röykän suunta


Liityntäpysäköinti

Kirkonkylä: linja-autoasema, Mahlamäentie 2 (K-Supermarketin piha), Myllykukko
Klaukkala: linja-autoasemaa vastapäätä, kulku Klaukkalantieltä
Rajamäki: Kiljavantie 4

Palautteet

Otamme mielellämme vastaan palautteita ja kehittämisehdotuksia toimintamme laadun parantamiseksi, sähköpostilla palaute@korsisaari.fi tai palautelomakkeella.

Mukavaa Matkaa!