03.06.2024

Joukkoliikenne uutisia

Korsisaaren joukkoliikenteessä tulee kesäkuun alun myötä muutamia muutoksia.

Korsisaarelle uusia joukkoliikenteen sopimuksia kesäkuun alusta alkaen.

Nurmijärven joukkoliikenne muutoksista koostimme erillisen ajankohtaisen ja tähän kokosimme, mitä muutoksia tapahtuu muualla liikennöintialueellamme.

Lopen joukkoliikenne

Kiitos Loppi ja erityisesti kyydissämme kulkeneet loppilaiset. Viime viikon perjantaina 31.5. ajettiin viimeinen Lopen ja Röykän välillä kulkenut bussivuoromme. Korsisaari on viime vuodet hoitanut liikennettä, ja sopimuskausi Lopen kunnan kanssa päättyi 2.6.2024.

Länsi-Uudenmaan joukkoliikenne

Tänään maanantaina 3.6. siirtyi Länsi-Uudenmaan joukkoliikenne suurelta osin Ely-vetoiseksi. Liikenne sisältää Karkkilan, Vihdin, Lohjan, Inkoon ja Hangon sisäisen liikenteen sekä yhteydet Nummelasta ja Inkoosta Helsinkiin. Tästä päivästä lähtien Korsisaari hoitaa osaltaan Vihdin kunnan sisäistä liikennettä ja yhteyksiä naapurikuntiin Karkkilaan, Lohjalle, Espooseen ja Vantaalle.

Uudenmaan Ely-keskuksen Heikki Hyvärinen kommentoi kokonaisuutta STT:lle ”Tavoitteena ovat toimivammat ja selkeämmät joukkoliikennepalvelut Länsi-Uudellamaalla ja Länsi-Uudeltamaalta pääkaupunkiseudulle”

Korsisaaren vuorot löytyvät Matkahuollon reittioppaasta ja aikatauluhausta. Sopimusuudistuksen myötä myös lipputuotteet yksinkertaistuvat ja tarjolle tulee uusia lipputuotteita, mm. sarjalippu. Tarkemmat tiedot alueen lipputuotteista ja maksutavoista löydät Vihdin kunnan sivuilta.

Porvoon joukkoliikenne

Korsisaari aloittaa liikennöinnin Porvoon ja Helsingin välillä. Bussivuoroja linjalla U848 ajetaan kaikkina viikonpäivinä. Vuoroilla kulkevia varten tulee Korsisaari-sovellukseen myyntiin oma Porvoolippu.

Porvoolippu maksaa 6 €. Lipun oston jälkeen sinulla on 3 tuntia aikaa aktivoida lippu käyttöön, lippu on voimassa 90 minuuttia aktivoinnista. Aktiivinen lippu tulee leimata autossa aina autoon nousun yhteydessä. Lipun aktivoimatta jättäminen ei ole peruutus ja rahat eivät palaudu, vaikka lippu jäisikin käyttämättä.

Lisää ajankohtaista