Työsuhdematkalippu

– Työnantajan tarjoama etu työntekijöille

Korsisaaren joukkoliikenteeseen on mahdollista hankkia työsuhdematkalippu joko suoraan Nurmijärven Linja Oy:ltä tai työntekijäetuja tarjoavien toimijoiden kautta.

Työsuhdematkalippu on työntekijälle veroton etu tietyillä ehdoilla. Työnantajalle ei koidu näistä osuuksista palkan sivukuluja. Lisäksi työnantaja voi vähentää lippujen hankintakulut tuloverotuksessa. Tarkemmat tiedot löytyvät verohallinnon verkkopalvelusta.

Etu on henkilökohtainen, ja työntekijä voi ladata matkakortilleen joko kausi- (30 päivää), tai sarjalipun (20 matkaa 3 kuukauden aikana) tai arvoa. Työsuhdematkalippu on tarkoitettu pääasiassa kodin ja työpaikan välisiin matkoihin, mutta sitä voi käyttää myös vapaa-ajalla.

Miksi työantajan kannattaa tarjota työntekijälle työsuhdematkalippu?

  • Ei palkan sivukuluja
  • Hankintakulut ovat yritykselle vähennyskelpoisia
  • Lisää työhyvinvointia
  • Autoilijoiden ja julkisilla liikkuvien tasapuolinen kohtelu
  • Vaihtoehto pysäköinti-, liikunta- ja kulttuuriedulle
  • Vaihtoehto työsuhdeautolle
  • Vahva viesti ympäristöystävällisestä yrityksestä
  • Positiivinen työnantajamielikuva

Työsuhdematkalippu on luontaisetu, joten sitä ei ole pakko tarjota samoilla ehdoilla kaikille työntekijöille kuten liikuntaedun kaltaisia henkilöstöetuja. Työmatkaedun (= työsuhdematkalippu) voi rajata esimerkiksi vain niille työntekijöille, joilla ei ole käytössä työsuhdeautoa tai parkkipaikkaa työpaikalla.

Työnantaja ja työntekijä voivat sopia palkasta maksettavasta osasta tai työnantaja voi tarjota edun kokonaisuudessaan palkan päälle (yleisempi käytäntö).

Miten Korsisaaren työsuhdematkalippu hankitaan?

Työsuhdematkalipun maksaminen työsuhde-eduilla

Työsuhde-etuja välittävillä palveluntarjoajilla on valtakunnallisia sähköisiä ratkaisuja työsuhdematkalipun maksuvälineeksi. Sähköisellä maksuvälineellä työntekijä voi lisäladata matkalippuja. 

Työsuhdematkalippuominaisuudella varustetun matkakortin saa tilattua Korsisaaren verkkokaupasta. Kortti toimitetaan asiakkaan tilauksen mukaan:

  • kotiin postitse
  • nouto R-kioskilta. Korttipohjat ovat noudettavissa 5 arkipäivän kuluessa.

Kortin noudon yhteydessä tarkistetaan asiakkaan henkilöllisyys, ja R-kioskilla kortille voi ladata noudon yhteydessä ensimmäisen lipputuotteen.

Kotiin toimitetussa matkakortissa ei ole tallennettuna vielä lipputuotetta, vaan matkakortti tulee ladata Nurmijärven kunnan alueen R-kioskeissa, jolloin latauksen yhteydessä tarkistetaan kortin haltijan henkilöllisyys.

Tilauksen yhteydessä laskutetaan 5 euron korttipohjamaksu.

Työsuhdematkalipun lisälataukset

Nurmijärven Linja Oy:n työsuhdematkalippuja voi lisäladata Nurmijärven kunnan alueella sijaitsevissa R-kioskeissa (Eazybreak työmatkaetu, Smartum Työmatkaetu, ePassi Työmatka ja Edenred-luottokortti).

Työsuhdematkalippu yrityslaskutuksella 

Työnantaja tekee laskutussopimuksen työsuhdematkalipusta Nurmijärven Linja Oy:n kanssa. Työnantaja voi ostaa lipun suoraan työntekijän käyttöön esim. vuodeksi. Lataa sopimuspohja käyttöösi ja lähetä tallennettu sopimus matkakortit@korsisaari.fi, kirjoita sähköpostin aihekenttään Työsuhdematkalippu ja yrityksen/yhdistyksen nimi.

Korsisaari tekee työntekijöille henkilökohtaiset matkakortit ja lataa niille liput määräajaksi työnantajan tilauksen mukaan esimerkiksi vuodeksi kerrallaan.

Ensimmäisen ladatun kauden loputtua joko työnantaja tai -tekijä käy Korsisaaren varikolla lataamassa kortille uuden kauden. Latausta varten mukaan tarvitaan työnantajan sopimus tai kopio sopimuksesta. Nurmijärven Linja Oy perii laskutettavasta työsuhdematkalipusta laskutuslisän sekä mahdolliset postituskulut.

Työmatkaedun palveluntarjoajien tuotteet

Eazybreak työmatkaetu

Eazybreakin työmatkaseteli on matkapuhelimen avulla toimiva työnantajan tarjoama kohdennettu maksuväline työsuhde-etujen maksamiseen. Työnantaja tekee sopimuksen Eazybreakin kanssa.

Lisätietoja Eazybreak työmatkaedusta Eazybreakin sivulta tai sähköpostitse myynti@eazybreak.com

ePassi Työmatka

ePassi Työmatka on nopea ja vaivaton tapa työnantajalle tarjota työsuhdematkalipun veroetu. ePassi Työmatka automatisoi koko työsuhdematkaedun hallinnoinnin. Työnantaja tekee sopimuksen ePassi Payments Oy:n kanssa.

Lisätietoa ePassi työmatka -edusta ePassin sivuilta tai sähköpostitse samppa.sarja@epassi.fi

Smartum Työmatkaetu

Smartumin Työmatkaetu on matkapuhelimen avulla toimiva työnantajan tarjoama kohdennettu maksuväline työsuhde-etujen maksamiseen. Työnantaja tekee sopimuksen Smartum Oy:n kanssa.

Lue Smartumin ohjeet Työmatkaedun hyödyntämiseen

Lisätietoa Smartum Työmatkaedusta Smartumin sivuilta tai sähköpostitse asiakaspalvelu@smartum.fi

Edenred Työmatka -kortti

Edenredin Työmatka -kortti on helppokäyttöinen ja turvallinen MasterCard-pohjainen kortti, jolla työnantaja voi tarjota henkilöstölle työmatkaetua.

Työnantajan tulee rekisteröityä Edenredin asiakkaaksi

Lisätietoa Edenredin luottokortista Edenredin sivuilta tai sähköpostitse myynti-fi@edenred.com

Jos sinulla on jotain kysyttävää työsuhdematkalipuista, ota yhteyttä matkakortit@korsisaari.fi