Työsuhdematkalippu

– Työnantajan tarjoama etu työntekijöille

Työantaja voi kannustaa työntekijöitä joukkoliikenteen käyttämiseen. Korsisaaren joukkoliikenteeseen on mahdollista hankkia työsuhdematkalippu joko suoraan Nurmijärven Linja Oy:ltä tai työntekijäetuja tarjoavien toimijoiden kautta.

Työsuhdematkalippu on työntekijälle veroton etu tietyillä ehdoilla. Työnantajalle ei koidu näistä osuuksista palkan sivukuluja. Lisäksi työnantaja voi vähentää lippujen hankintakulut tuloverotuksessa. Tarkemmat tiedot löytyvät verohallinnon verkkopalvelusta.

Etu on henkilökohtainen, ja työntekijä voi ladata matkakortilleen joko kausilipun tai sarjalipun. Työsuhdematkalippu on tarkoitettu pääasiassa kodin ja työpaikan välisiin matkoihin, mutta sitä voi käyttää myös vapaa-ajalla.

Miksi työantajan kannattaa tarjota työntekijälle työsuhdematkalippu?

  • Ei palkan sivukuluja
  • Hankintakulut ovat yritykselle vähennyskelpoisia
  • Lisää työhyvinvointia
  • Autoilijoiden ja julkisilla liikkuvien tasapuolinen kohtelu
  • Vaihtoehto pysäköinti-, liikunta- ja kulttuuriedulle
  • Vaihtoehto työsuhdeautolle
  • Vahva viesti ympäristöystävällisestä yrityksestä
  • Positiivinen työnantajamielikuva

Työsuhdematkalippu on luontoisetu, joten sitä ei ole pakko tarjota samoilla ehdoilla kaikille työntekijöille kuten liikuntaedun kaltaisia henkilöstöetuja. Työmatkaedun (= työsuhdematkalippu) voi rajata esimerkiksi vain niille työntekijöille, joilla ei ole käytössä työsuhdeautoa tai parkkipaikkaa työpaikalla.

Työnantaja ja työntekijä voivat sopia palkasta maksettavasta osasta tai työnantaja voi tarjota edun kokonaisuudessaan palkan päälle (yleisempi käytäntö).

Miten Korsisaaren työsuhdematkalippu hankitaan?

Työsuhdematkalippu yrityslaskutuksella 

Työnantaja tekee laskutussopimuksen työsuhdematkalipusta Nurmijärven Linja Oy:n kanssa. Työnantaja voi ostaa lipun suoraan työntekijän käyttöön esim. vuodeksi. Lataa sopimuspohja käyttöösi ja lähetä tallennettu sopimus matkakortit@korsisaari.fi, kirjoita sähköpostin osoitekenttään Työsuhdematkalippu ja yrityksen/yhdistyksen nimi.

Korsisaari tekee työntekijöille henkilökohtaiset matkakortit ja lataa niille kausiliput määräajaksi työnantajan tilauksen mukaan, esim. vuodeksi kerrallaan.

Ensimmäisen ladatun kauden loputtua joko työnantaja tai -tekijä käy Korsisaaren varikolla lataamassa kortille uuden kauden.

Työntekijä tarvitsee latausta varten työnantajan sopimuksen tai kopion sopimuksesta. Nurmijärven Linja Oy perii laskutettavasta työsuhdematkalipusta laskutuslisän sekä mahdolliset postituskulut.

Työsuhdematkalipun maksaminen työsuhde-eduilla

Työsuhde-etuja välittävillä palveluntarjoajilla on valtakunnallisia sähköisiä ratkaisuja työsuhdematkalipun maksuvälineeksi. Sähköisellä maksuvälineellä työntekijä voi lisäladata matkalippuja. 

Työsuhdematkalippuominaisuudella varustetun matkakortin saa tilattua Korsisaaren verkkokaupasta. Kortti toimitetaan asiakkaan tilauksen mukaan:

  • kotiin postitse
  • nouto R-kioskilta/Kampin Matkahuollosta. Korttipohjat ovat noudettavissa R-kioskilta 5 arkipäivän kuluessa

Kortin noudon yhteydessä tarkistetaan asiakkaan henkilöllisyys, ja R-kioskilla/ Kampin Matkahuollossa kortille voi ladata noudon yhteydessä ensimmäisen lipputuotteen.

Kotiin toimitetussa matkakortissa ei ole tallennettuna vielä lipputuotetta, vaan matkakortti tulee ladata Nurmijärven kunnan alueen R-kioskeissa tai Kampin Matkahuollossa, jolloin latauksen yhteydessä tarkistetaan kortin haltijan henkilöllisyys.

Helmi-maaliskuun aikana tilatut työsuhdematkakortit saat käyttöösi ilman korttimaksua, 1.4.2020 lähtien tilauksen yhteydessä laskutetaan 5 korttipohjamaksu.

Työsuhdematkalipun lisälataukset

Nurmijärven Linja Oy:n työsuhdematkalippuja voi lisäladata Nurmijärven kunnan alueella sijaitsevissa R-kioskeissa (Eazybreak työmatkaetu, Smartum Työmatkaetu, ePassi Työmatka ja Edenredin luottokortti) sekä Kampin Matkahuollossa (Smartum työmatkaetu, Edenred luottokortti ja Matkahuollon paperiset työmatkasetelit) .

Työmatkaedun palveluntarjoajien tuotteet

Eazybreak työmatkaetu

Eazybreakin työmatkaseteli on matkapuhelimen avulla toimiva työnantajan tarjoama kohdennettu maksuväline työsuhde-etujen maksamiseen. Työnantaja tekee sopimuksen Eazybreakin kanssa.

Lisätietoja Eazybreak työmatkaedusta Eazybreakin sivulta tai sähköpostitse myynti@eazybreak.com

ePassi Työmatka

ePassi Työmatka on nopea ja vaivaton tapa työnantajalle tarjota työsuhdematkalipun veroetu. ePassi Työmatka automatisoi koko työsuhdematkaedun hallinnoinnin. Työnantaja tekee sopimuksen ePassi Payments Oy:n kanssa.

Lisätietoa ePassi työmatka edusta ePassin sivuilta tai sähköpostitse samppa.sarja@epassi.fi

Smartum Työmatkaetu

Smartumin Työmatkaetu on matkapuhelimen avulla toimiva työnantajan tarjoama kohdennettu maksuväline työsuhde-etujen maksamiseen. Työnantaja tekee sopimuksen Smartum Oy:n kanssa.

Lue Smartumin ohjeet Työmatkaedun hyödyntämiseen

Lisätietoa Smartum Työmatkaedusta Smartumin sivuilta tai sähköpostitse asiakaspalvelu@smartum.fi

Edenred Työmatkakortti

Edenredin Työmatkakortti on helppokäyttöinen ja turvallinen MasterCard-pohjainen kortti, jolla työnantaja voi tarjota henkilöstölle työmatkaetua.

Työnantajan tulee rekisteröityä Edenredin asiakkaaksi

Lisätietoa Edenredin luottokortista Edenredin sivuilta tai sähköpostitse myynti-fi@edenred.com

Jos sinulla on jotain kysyttävää työsuhdematkalipuista, ota yhteyttä matkakortit@korsisaari.fi